banner

LOVA DO KROVA

PA U DINAMU SE MOGU KUPATI U NOVCU: Pogledajte koliko su ‘modri’ do sada zaradili i koliko još mogu

Osim što ima razloga slaviti plasman u nokaut-fazu, Dinamo itekako ima razloga biti zadovoljan financijskom situacijom

Nogometaši Dinama osigurali su “europsko proljeće” nakon što su u susretu 5. kola K skupine Europske lige u Rotterdamu pobijedili Feyenoord sa 2-0 i kolo prije kraja natjecanja po skupinama potvrdili prvo mjesto.

Strijelci za Dinamo bili su Bruno Petković iz kaznenog udarca u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena i Lovro Majer u 52. minuti.

Dinamo je u Rotterdam doputovao kao jedini klub u Europskoj ligi koji ove sezone nije primio pogodak. U prva četiri kola “modri” su dohvatili osam bodova uz razliku pogodaka 4-0, a mrežu su uspjeli sačuvati i u Nizozemskoj pa nakon 350 minuta igre hrvatski prvak ima 6-0 razliku pogodaka i 11 bodova.

ProfimediaFoto: Profimedia

Koliko su zaradili?

Osim što ima razloga slaviti plasman u nokaut-fazu, Dinamo itekako ima razloga biti zadovoljan financijskom situacijom. U prva dva kola Dinamo je inkasirao 380 tisuća eura, zatim je dvama pobjedama zgrabio još 1.14 milijuna eura, a ova treća pobjeda u grupnoj fazi donijela im je dodatnih 570 tisuća eura.

Ranije je Dinamo već zaradio 5.62 milijuna eura kroz pretkola Lige prvaka i još 2.4 milijuna eura na temelju rezultata u Europi u posljednjih 10 godina, dakle ukupno 7.71 milijun eura.

E sada, osvojit će još milijun eura od plasmana u nokaut fazu kao prva ekipa skupine, a sam ulazak cijeni se s pola milijuna eura. Dakle, to je još 1.5 milijuna eura.

Sveukupno do sada su zaradili 9.21 milijuna eura, a još im se iznos može povećati ako u posljednjem kolu izvuku pozitivan rezultat protiv CSKA. U nokaut fazi ako prođu prvu rundu dobit će 1.1 milijun eura, a dalje ćemo vidjeti.

Povratak na Net.hr