banner

PREKO NOĆI

OVOSEZONSKI HIT-KLUB ZAPANJIO RADIKALNOM ODLUKOM: Odbili igrati utakmicu Europa lige – ‘Prihvaćamo poraz. Nećemo igrati’

Sraz se trebao odigrati u četvrtak u Milanu na Guiseppe Meazzi, ali…

Ove sezone oni su, uz Atalantu u Ligi prvaka, vjerojatno jedan od najvećih nogometnih iznenađenja u Europi. Getafe je izborio osminu finala Europa lige, senzacionalno izbacivši favorizirani Ajax u 1/16 finala. U osmini su izvukli nimalo lakog protivnika, Inter, ali čini se da tu utakmicu nećemo gledati.

Naime, sraz se trebao odigrati u četvrtak u Milanu na Guiseppe Meazzi, ali predsjednik Getafea, Angel Torres, odbio je poslati igrače u srce europskog žarišta koronavirusa. Italija je pod totalnom karantenom, prekinuta su sva sportska natjecanja, uključujući i nogometno prvenstvo, a utakmice, one koje se moraju igrati, igraju se pred praznom publikom. U Getafeu baš ništa ne prepuštaju slučaju i Torres je odlučio da ne želi riskirati zdravlje svojih igrača slaljem na utakmicu u Milano.

Profimedia

“Ako zbog toga izgubimo, prihvatit ćemo to, ali Getafe neće putovati za Italiju. Zatražili smo UEFA-u da razmotri alternativu igranja u Milanu, ali i pomoć od španjolskog saveza. Mora se puno toga promijeniti”, rekao je Torres za Onda Cero.

Naglašava kako ih nije strah, samo ne žele biti neodgovorni. “Nije nas strah, samo pokazujemo opreznost i odgovornost. Virus je i u Madridu, tako da zbog toga ne moramo ići u Italiju”, rekao je predsjednik kluba.

Inter i Getafe po rasporedu trebaju igrati u četvrtak od 21 sat, ali čini se kako te utakmice neće biti.

Povratak na Net.hr