OVO SVE DOKAZUJE: / Evo zašto AEK drhti pred večerašnji veliki ogled sa Rijekom

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Jeste li znali kako Rijeka još nije izgubila utakmicu Europske lige u svom gradu, na svom terenu?

14.9.2017.
17:17
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Naime, Rijeka je na svom terenu, u svoja dva dosadašnja nastupa u skupinama Europske lige, na svom terenu igrala šest puta. I to protiv zvučnih imena kao španjolski Betis, francuski Lyon, portugalska Vitoria Guimaraes, Sevilla i Standard. I nitko nije odnio tri boda.

NITKO KAO MATJAŽ KEK: Kako god završila utakmica Rijeke i AEK-a trener hrvatskog prvaka večeras ispisuje povijest

Sevilla, Lyon, Betis...

U svom prvom nastupu u skupinama Europske lige 2014. godine, Rijeka je na krcatoj Kantridi odigrala 1-1. Iste godine u skupini Riječani su igrali i protiv Lyona i odigrali isto 1-1. Kramarić je bio tad zabio gol za Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

22.08.2017., stadion Rujevica, Rijeka - Uzvratna utakmica doigravanja za ulazak u UEFA Ligu prvaka, HNK Rijeka - FC Olympiacos. Armada. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Godinu dana kasnije, Rijeka je u skupini igrala protiv Seville, koja je te 2015./2016. sezone u La Ligi završila kao sedmo plasirana momčad. Sevilla je u tom susretu šokirala Kantridu u 26. minuti preko Aspasa, a Krama je izjednačio u 53. iz kaznenog udarca.

Ludnicu na Kantridi donosi Zoran Kvržić u 68. minuti. No, hladan tuš riječkim navijačima priredio je Mbpia u sudačkoj nadoknadi u 91. minuti. Sevilla je od 52. minute igrala s igračem manje. Riječani su tako bili propustili veliku priliku dočepati će tri boda krucijalna za plasman u drugu fazu matjecanja. Rijeka je sa sedam bodova završila kao treća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto danas Rijeka na Rujevici ne bi nastavila ovaj sjajan niz?

Kramarić je na Kantridi zabio hat-trick Feyenoordu za pobjedu 3-1, a Moises i Krma srušili su i Standard (2-0). Stoga, kad pogledamo sve ove rezultate, pitamo se zašto danas Rijeka na Rujevici ne bi nastavila ovaj sjajan niz? Jer, svi navedeni suparnici bili su iz jačih (prema Uefinoj ljestvici) liga nego što je grčka! Pa kako onda ne biti optimist pred večerašnji ogled.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo