DOBAR POSAO

OVO SAMO DINAMO MOŽE IZVESTI: Mamić za milijun eura prodao igrača koji je ove sezone odigrao tek 14 minuta

Kratko povjerenje ukazao mu je tadašnji trener Nenad Bjelica, da bi nakon toga završio u Dinamu 2

Može se sa sigurnošću reći kako je Dinamo obavio jedan od najzanimljivijih transfera ove sezone. Naime, za milijun eura prodali su mladog napadača Roka Baturinu mađarskom Ferencvarošu, iako je ovaj odigrao tek 14 minuta za seniore u netom završenoj sezoni.

Sin legendarnog hajdukovca Mate Baturine je 28. srpnja 2019. godine dobio 14 minuta u pobjedi Slaven Belupa, a kratko povjerenje ukazao mu je tadašnji trener Nenad Bjelica, da bi nakon toga završio u Dinamu 2 te na koncu na polusezoni bio posuđen slovenskom Bravu.

Marko Lukunic/PIXSELL

No, kvaka je u tome što je Baturina igrao zaista sjajno u Sloveniji, kao i u Drugoj HNL igrajući za Dinamo 2. Za Bravo je zabio osam golova u 16 utakmica, dok je za Dinamo 2 postigao pet, a valja spomenuti i kako je prošao sve uzraste mladih reprezentacija. Milijun eura za igrača koji je odigrao tek 14 minuta za prvu momčad Dinama čini se možda malo previše, ali činjenica je, mladić je imao sjajnu sezonu na posudbi i u Dinamu 2 i svakako ne treba izuzeti činjenicu da dolazi iz Dinama, kluba nadaleko poznatog po skupoj prodaji mladih igrača.

Povratak na Net.hr