OVO NITKO NIJE OČEKIVAO: / U svibnju potjeran iz kluba, tri mjeseca kasnije postao belgijski izbornik!

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Belgijski nogometni savez potvrdio je da je za novog izbornika seniorske reprezentacije imenovao španjolskog stručnjaka Roberta Martineza.

4.8.2016.
10:48
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Nakon neuspješnog nastupa na nedavnom Europskom prvenstvu u francuskoj i četvrtfinalnog poraza od Walesa, Belgijanci su odlučili smijeniti Marca Wilmotsa koji je četiri godine bio na kormilu reprezentacije. Umjesto njega je, prilično iznenađujuće, posao dobio 43-godišnji Martinez koji je pri kraju prošle sezone dobio otkaz u engleskom premierligašu Evertonu.

Osvojio FA Cup s Wiganom

Martinez je u prvoj sezoni odveo Everton do visokog petog mjesta u Premier ligi, ali druge dvije sezone mu nisu bile posebno uspješne i klub iz Liverpoola mu se zahvalio na suradnji. Ranije je španjolski stručnjak vodio Swansea City i Wigan s kojim je 2013. senzacionalno osvojio FA Cup, ali i ispao iz lige iste sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martineza će u Belgiji dočekati reprezentacija krcata zvijezdama, poput Hazarda, De Bruynea, Lukakua, Courtoisa, Kompanyja... Wilmots s tim igračima nije znao posložiti kvalitetnu igru, vidjet ćemo kako će se snaći Martinez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo