OVU NEVJEROJATNU PRIČU NISTE ZNALI: / Rakitić je riskirao sve! I uspio!

27.3.2015.
10:45
VOYO logo

Srećom po njih, sportske karijere su uspjele, ali jedan krivi potez, teža ozlijeda ili nesreća mogla ih je gurnuti u svijet 'običnog' (ne)zaposlenog čovjeka u Lijepoj našoj. Tada bi bili miljama od lagodnog života kakvog danas uživaju. Usporedno s igračkom karijerom, većina nogometaša ne stigne ili ne želi obratiti pažnju na školovanje, tako da dobar dio njih je završio strukovnu srednju školu.

Primjerice - Luka Modrić i Vedran Ćorluka su završili ugostiteljsku školu, obojica su kvalificirani konobari. Ukoliko vam treba elektroinstalater, nazovite Dejana Lovrena, dok će Mario Mandžukić odraditi druge radove u vašoj kući, on je keramičar-oblagač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Olić je serviser televizora, dok Darijo Srna može stručno pogledati ostalu tehniku u vašem domu. Kapetan Vatrenih je elektrotehničar. Da je Zdravko Mamić još više uspio naškoditi karijeri Ivana Tomečaka, bivši dinamovac bi morao otvoriti svoj frizerski salon, završio je srednju frizersku. Milan Badelj i Gordan Schildenfeld se mogu pohvaliti završenom sportskom gimnazijom, a najzanimljiviji je primjer Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veznjak Barcelone je upisao srednju građevinsku školu, ali ubrzo i odustao.

"Sjećam se kada je Ivan krenuo u školu. Pitao me, 'Mama, koliko godina moram ići u školu?' a ja sam mu odgovorila devet godina, jer toliko traje obavezni školski sustav u Švicarskoj. Rekao mi je 'Onda, dobro, ja ću ići u školu samo onoliko koliko moram, ni dana više'", donio je svojedobno Nacional priču Ivanove majke, Kate Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I stvarno, Ivan je s 15-godina odustao od školovanja, bilo mu je 'preteško učiti i trenirati'. Rizik se isplatio, ali ne želimo niti misliti što bi se dogodilo da je Raketu nogometni put odveo do švicarskog trećeligaša, a ne Camp Noua...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo