Zbog prekrižene Mamićeve glave objavili rat 'ulici'

Navijači Dinama od ove će nedjelje morati paziti kako se odijevaju kad dolaze na Maksimirski stadion.

7.10.2013.
14:58
VOYO logo

Navijača je na ulazu u stadion zaustavio zaštitar te ga odbio pustiti na utakmicu objasnivši mu da majica predstavlja poziv na mržnju, a kad se navijač požalio policajcu, dobio je još jednu odbijenicu.

Ispada da su Mamićevi lik i djelo su na Maksimiru zaštićeni kao Tuđmanovi u doba prvih dana stvaranja hrvatske države, a sloboda izražavanja izgubila se u bespućima članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima koji se odnosi na 'pokušaj unošenja transparenta, zastave ili druge stvari'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitamo se je li, po takvom slobodnom tumačenju zakona i prekriženi znak za parking znak mržnje prema automobilima?

Evo kako su u Dinamu objasnili 'modni delikt' zbog kojeg ćete se uskoro morati odijevati uskladu s procjenom zaštitara i policajaca kad dođete pred gazdu na Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"GNK Dinamo nije zaštitarima posebno naglasio da na stadion ne puštaju osobe s određenim majicama, ali smatramo kako navedena ikonografija (prekrižena glava izvršnog predsjednika kluba) može predstavljati kršenje članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima koji se odnosi na 'pokušaj unošenja transparenta, zastave ili druge stvari s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje'.

Nadalje, ovaj događaj ne može se promatrati izvan konteksta ukupnih protupravnih ponašanja dijela 'navijača' zbog koji je Dinamo višekratno novčano i na druge načine kažnjavan. Dakle, smatramo kako je u konkretnom slučaju zaštitar postupio u skladu s ovlastima koje ima", stoji u kratkom priopćenju Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo