NIKAD SE U POVIJESTI OVAKO NEŠTO NIJE DOGODILO: / Ovo najbolje dočarava kakvo nam je vrijeme došlo

Image
Foto: Profimedia

'Sportski let - kolumbijski ponos'

15.7.2020.
18:03
Profimedia
VOYO logo

Premda je kolumbijska vlada otkazala sve međunarodne letove do rujna, u nedjelju će posebnim zrakoplovom iz Bogote u Madrid doputovati 189 kolumbijskih sportaša kako bi nastupili na sportskim događajima u Europi, koji nisu otkazani zbog epidemije koronavirusa.

Svi sportaši će prije puta biti testirani

"Zajedničkim naporima svih vladinih službi osigurali smo da sportaši mogu realizirati svoje snove i planove," rekao je kolumbijski ministar sporta Ernesto Lucena Barrero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi sportaši će prije puta biti testirani i neće morati u karantenu po dolasku u Madrid.

Let, koji je kolumbijska vlada nazvala "Sportski let - kolumbijski ponos", će se održati pod strogim epidemiološkim mjerama. Putnici će nositi maske koje će mijenjati svaka četiri sata, a hrana i piće će biti ograničeni. Sportaši će putovati u zrakoplovu koji ima zračne filtre koji filtriraju 99,97% bakterija i omogućuju obnovu zraka, recirkulirajući je svake dvije ili tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važno je naglasiti da u svakoj fazi leta pratimo sve zdravstvene mjere koje zahtijevaju Svjetska zdravstvena organizacija i vlade, kao i preporuke Međunarodnog udruženja za zračni promet (IATA)," kazao je Juan Diego Zapata iz zrakoplovne tvrtke Avianca.

Poznata imena

Glavne zvijezde u zrakoplovu bit će prošlogodišnji pobjednik Tour de Francea Egan Bernal i njegov kolega Nair Quintana. Prema Europi će krenuti i osvajačica srebra na OI u Rio de Janeiru judašica Yuri Alvear, automobilist Oscar Andrés Tunjo, mačevalac Pablo Trochez, odbojkašica Oriana Guerrero...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo