'OVO JE PRAVI LEICESTER': / Guardiola, za razliku od Bilića, nije okrivio svoje igrače za uvjerljiv poraz

Image

Nogometaši Manchester Cityja poraženi su rezultatom 2-4 od Leicester Cityja, aktualnog prvaka, ali ove sezone niti približno tako uvjerljive momčadi, u subotnjoj utakmici 15.

10.12.2016.
22:07
VOYO logo

Za razliku od West Hamovog menadžera Slavena Bilića koji je za ispodprosječne rezultate u ovoj sezoni krivnju prebacio na svoje igrače, Josep Guardiola poraz nije prebacio na njihov 'račun'.

"Igrači nisu predani i ne žrtvuju se dovoljno. Moram biti iskren i reći kako nemamo intenzitet od prošle sezone. Kako u utakmicama, tako i na treninzima. Jednostavno, igrači ne rade ozbiljno kao prošle sezone i zato smo ovdje gdje jesmo. Oni to znaju, kao i ja, ali nisu više predani i ne žrtvuju se kao prije", .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BILIĆ SE JAVNO POKAJAO NAKON IZJAVE KOJA JE ODJEKNULA ENGLESKOM: /

'Ja sam krivac za lošu sezonu'

Image
BILIĆ SE JAVNO POKAJAO NAKON IZJAVE KOJA JE ODJEKNULA ENGLESKOM: /

'Ja sam krivac za lošu sezonu'

Slijedi analiza neuspjeha

Guardiola, čije riječi prenosi nogometni portal Goal, kaže da će prvo proanalizirati svoje postupke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Biti na 0-2 nakon četiri minute utakmice nije nimalo lako. Oni su bili vrlo jaki na kontrama i odbijenim loptama. Znali smo da će tako igrati, ali nismo reagirali na pravi način. Nije stvar u sustavu, svakom treneru treba vremena. U početku se činilo kako su igrači odmah prihvatili novi način igre, a sada se čini kao da će nam ipak trebati vremena. Trebam li još obrambenih igrača? Ne, dobro smo se branili od početka sezone, ali sada moramo analizirati gdje griješimo i napraviti korak naprijed. Nogomet je igra grešaka, a danas pogotovo. Nikad se ne žalim na svoje igrače, nego ću radije pogledati je li problem u meni i analizirati razloge zašto smo imali problema s dugim i odbijenim loptama", kazao je španjolski trener.

Claudio Ranieri, trener koji je Leicester suprotno svim prognozama, u prošloj sezoni doveo do naslova ovako je prokomentirao posljednji uspjeh:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vardy se vratio

"Ovo danas je bio pravi Leicester. Možda se to čini zato što smo u zadnjih nekoliko utakmica igrali lošije, no mislim da smo bili stvarno dobri. Željeli smo biti pravi i za naše navijače jer su nas pratili i u Portugal gdje nismo bili dobri. Igrali smo pametno. Usporili smo tempo. Svi su znali što im je činiti, ali naravno da nam je puno pomoglo i to što smo zabili dva gola tako rano. Naša snaga nije u posjedu lopte, ali možemo igrati brzo i tražiti brza rješenja. Jako sam zadoovljan i s Vardyjem kojemu sam na kraju utakmice rekao: 'Dobrodošao natrag'."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeće utakmice oko Božića su nam jako važne jer smo blizu zone ispadanja. Rekao sam svojim igračima da trebam ratnike i to su mi i dali. Rekli su mi da vjeruju u ovaj sustav i da nema potrebe za promjenom sustava jer je to naš stil. Već sam ranije govorio kako želim spojiti talijansku taktiku s engleskom kulturom. Veliki prvaci reagiraju u pravom trenutku. Mi znamo da kada igramo dobro možemo pobijediti svakoga. Danas smo bili momčad i to je ono što volim."

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo