DINAMOVA ZVIJEZDA TRENIRALA S A REPREZENTACIJOM ŠPANJOLSKE: / Ovo je prava senzacija o kojoj bruje Pirineji

Image
Foto: AFP

Dani Olmo trenirao s A momčadi Španjolske

14.11.2018.
10:52
AFP
VOYO logo

Zvijezda Dinama Dani Olmo, Katalonac koji je 2016. godine Barcelonin pomladak zamijenio maksimirskim Dinamom, u listopadu je debitirala za mladu reprezentaciju Španjolske u gostujućoj 1-0 pobjedi nad Albanijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USPJEH DINAMA PRIVUKAO JE POZORNOST VELIKANA: Ovo su igrači koji možda neće dočekati proljeće u Maksimiru

Skupio već dva nastupa za U-21 Španjolsku

Nakon što je Olmo zaigrao za španjolsku U-21 reprezentaciju i skupio dva nastupa, izbornik A selekcije Luis Enrique pozvao ga je na treninge A momčadi koja se spremala za okršaj s Hrvatskom, javlja nogometni portal Goal.com.

MAKSIMIR JE ZA ŠPANJOLSKU – RASPRODAN! Furiju u četvrtak čeka pakao

Izbornik seniorske selekcije Luis Enrique izdvojio je sedmoricu igrača, među kojima se našla i zvijezda plavih Olmo. Ta sedmorica, ističe Goal.com, trenirala je s A reprezentacijom za nadolazeći susret s Hrvatskom, a Olmo je jedini od sedmorice koji ne igra u Ligi petica!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OLMO PRESRETAN ŠTO JE IZBORIO NASTUP ZA FURIJU: ‘Ovaj dres s prve utakmice čuvat ću s posebnom pažnjom’

'Oduševljen sam što sam imao prilike trenirati s najboljima'

"Oduševljen sam što sam imao prilike trenirati s najboljom momčadi Španjolske. Kako se to dogodilo? Pa, A reprezentativci koji su igrali u subotu imali su regeneracijski trening. Ali trening u ponedjeljak je bio otvoren za navijače kojih se skupio ogroman broj. Da bi se moglo trenirati, izborniku Enriqueu bili su potrebni još neki igrači. Tako da sam ja odradio trening sa Saulom, Asensiom, Iscom, Rodrigom, De Geom. Bilo je fenomenalno, nezaboravno", kazao je u razgovoru za Sportske novosti Dani Olmo koji će inače biti u kadru U-21 reprezentacije koja igra prijateljsku utakmicu s Danskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, španjolski mediji pišu kako je pozivanje Olma na trening A reprezentacije pravo iznenađenje i kako je sad u fokusu i Barcelone, kluba za koji je nastupao u mlađim kategorijama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postojala mogućnost da zaigra za - Hrvatsku

Iako je Olmo sam kazao da ‘od djetinjstva sanja nastup za Španjolsku’ postojala je mogućnost da u budućnosti bude član hrvatske nacionalne momčadi. U osvrtu na takvu ideju kazao je Olmo jednom prilikom i ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bude li me Španjolska u budućnosti željela, bit ću u mogućnosti igrati za Hrvatsku. Čast je kad vam se ime spominje u kontekstu viceprvaka svijeta. Tko ne bi želio nastupati za momčad u kojoj su Rakitić i Modrić? Španjolac sam, ali živim u Hrvatskoj i volim obje reprezentacije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od te mogućnost – više ništa. Olmo više ne može igrati za Hrvatsku. Šansa je postojala u slučaju da prije debija za U-21 reprezentaciju dobije i hrvatsko državljanstvo, no još uvijek nije upisan u registar hrvatskih građana. Možemo samo reći - šteta!


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo