MJERE OPREZA

OVO JE NEKA NOVA POST KORONA LIGA PRVAKA: Nikad ovako nešto nije viđeno; 210 bočica vode po momčadi, posebna zrcala i stroga zabrana

Stroge mjere u Ligi prvaka

Večerašnjim ogledom Atalante i PSG-a (počinje u 21.00) započinje Final Eight Lige prvaka u Lisabonu “pod balonom”, ili zvano post korona nokaut faza u Ligi prvaka.

Profimedia

UŽIVO OD 21.00, ATALANTA – PSG: Čeka nas povijesna utakmica između nogometne romantike i plesa milijuna

Završni turnir najboljih osam u Lisabonu

Radi se o završnom turniru osmorice najboljih u Ligi prvaka. Lisabon tako piše povijest zbog jedinstvenog sistema odigravanja završnice ovog elitnog natjecanja.

Krovna organizacija europskog nogometa UEFA objavila je stroga pravila kojih se momčadi moraju pridržavati u doba pandemije koronavirusa.

France24.com prenosi da, kako bi se zaštitili od potencijalne zaraze virusom, igračima obiju momčadi tako nije dozvoljeno napuštati hotel bez dozvole kluba. Dakle, odlazak na ručak, u šetnju, šoping ili slično nisu dozvoljeni.

Nadalje, za momčadi koje će se dulje zadržati u Lisabonu, poput budućih finalista natjecanja čija je završnica na rasporedu 23. kolovoza, dozvoljene su kraće ekskurzije, ali uz obvezno poštivanje pravila o socijalnom distanciranju, odnosno razmaku između osoba, sudionika i članova kluba. Unutar samoga hotela svaki igrač mora imati svoju vlastitu sobu, što znači da cimeri nisu dozvoljeni kao što je to uobičajeno na gostovanjima, kao i međusobni kasnonoćni razgovori i druženja unutar ili van hotela, pogotovo ne van.

Profimedia

Obavljena testiranja i još će se jednom testirati igrači uoči utakmice

Što se testiranja na koronavirus, svaka momčad sudionik Final Eight turnira testiranje je obavila prije puta u Lisabon, a jedno je obavljeno i po dolasku u spomenuti portugalsku prijestolnicu.

Još jednom će se testirati svi na sam dan utakmice, a rezultati moraju biti predočeni UEFA-i najmanje šest sati prije početka dvoboja. Zanimljiv je podatak i kako svaka momčad na raspolaganju ima 210 bočica vode po danu, 90 bočica pića Gatorade i 50 kilograma leda. Znači, i tekućina je ograničena i samo se može konzumirati provjerene i očišćene bočice.

Zbog strogih pravila socijalnog distanciranja koja se, dakako, primjenjuju i tijekom transporta, momčadima zna biti potrebno nekoliko autobusa da bi prevezli 20 igrača, plus trenere i igrače. I to će potrajati više nego inače, pa će morati krenuti ranije čitava priča oko tranzita iz hotela prema stadionu…

Pravila socijalnog distanciranja moraju se primjenjivati i u svlačionicama, a nakon susreta nije dozvoljeno korištenje saune, jacuzzija, ledene kupke ili bazena zbog strogih higijenskih pravila. Masaže su pak dozvoljene, ali uz prethodno dezinficiranje sve potrebne opreme poput masažnih stolova i kreveta.

Profimedia

Obavezna socijalna distanca na terenu uoči predstavljanja

Na predstavljaju uoči susreta igrači moraju biti udaljeni barem jedan metar, a nakon susreta razmjena dresova strogo je zabranjena.

Nakon susreta UEFA-in predstavnik bira jednog igrača momčadi za antidopinški test. U normalnim uvjetima igrač daje uzorak urina pod nadzorom u wc-u, a kako bi se sada poštovala pravila socijalnog distanciranja u zahode su postavljena zrcala kako bi se omogućilo davanje uzorka prema propisima, bez prebliskog kontakta, a opet da se vidi što tko radi, da ne bi bilo podmetanja uzorka urina.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr