Ovo je dokaz da je nogomet postao pravi biznis

Inter je odštetu od 35 milijuna eura prihvatio, a sada se čeka još samo potpis Kamerunca za Anži, kojim će postati najplaćeniji nogometaš svijeta.

12.8.2011.
22:36
VOYO logo

Prestići će najplaćenijeg NBA igrača Kobeya Bryanta, koji u LA Lakersima ima primanja od 18 milijuna eura, te vozača formule 1 Fernanda Alonsa, kojem je u Ferrariju plaća bez dodatnih nagrada 17 milijuna eura. Ispred će ostati tek bejzbolaš New York Yankeesa Alex Rodriguez, koji dobiva 25 milijuna eura godišnje.

Eto'o će po sezoni zarađivati nevjerojatnih 20 milijuna eura, odnosno 80 milijuna u četiri godine ugovora. Bogati vlasnik Anžija, ruski oligarh Sulejman Kerimov, ne štedi novac – od svoje najdraže igračke želi napraviti najbolju rusku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, činjenica je da će Eto'o prelaskom iz Intera u Anži zapravo sjesti s konja na magarca. No, tko pita za to kad Wayne Rooney tako će izgubiti primat najplaćenijeg nogometaša svijeta. Napadač Manchester Uniteda prošlog je listopada s crvenim vragovima potpisao novi ugovor vrijedan 14,5 milijuna eura po sezoni. A prije toga Wayne je imao "smiješnih" osam milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano Ronaldo iduće će sezone od Real Madrida dobiti 13,5 milijuna eura, no njegova plaća proporcionalno raste svake godine, tako da će sezonu poslije prestići Rooneya te dobivati 15,5 milijuna eura.

Argentinac Sergio Agüero za 45 milijuna eura ljetos je prešao u Manchester City, a bogati šeici dali su mu godišnju plaću od čak 12 milijuna eura. Zbog toga je nastala pobuna u svlačionici nebeskoplavih jer sada bi svi htjeli povećanje primanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi tek je peti najplaćeniji nogometaš svijeta, zarađuje 11 milijuna eura po sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo