OPROŠTAJ OD NOGOMETAŠA

OVO DIRA RAVNO U SRCE: Potresne scene sa stadiona Chapecoensea, tisuće ljudi plakale za svojim herojima

Stadion Atanasio Girardot, dom Atletico Nacionala, trebao je u srijedu navečer ugostiti prvu utakmicu finala Copa Sudamericane protiv Chapecoensea. No, premda utakmice nije bilo, stadion je bio pun. Paralelno s time, na najtužnijem stadionu na svijetu također se odavala počast poginulim nogometašima. Svojim herojima.

Najtužniji stadion na svijetu, onaj Chapecoensea, oprostio se od svojih junaka. Na dan kad je klub trebao igrati finale Copa Sudamericane protiv Chapecoensea, što je najveći uspjeh u povijesti kluba, palile su se svijeće, dresovi i šalovi polagali su se uz teren na kojem su igrali njihovi ljubimci, u njihovu čast zapaljene su i zelene baklje u bojama ovog targedijom pogođenog kluba.

No, ovog puta, teren je bio prazan. Neka druga, tužna slika prevladavala je Chapecó, gradom koji živi najtužnije dane u povijesti, javlja brazilski O’ Globo.

Dirljive scene viđene su i na stadionu Atanasio Girardotu

Paralelno sa oproštajem u Brazilu u čast žrtvama strašne zrakoplovne nesreće koja se dogodila u utorak po hrvatskom vremenu u Kolumbiji, blizu grada Medellina. a u kojoj je život izgubio 71 putnik (preživjelo je svega šestero osoba, među njima i trojica igrača – braniči Alan Ruschel i Helio Hermito Zambier Neto i pričuvni vratar Jakson Follman), dirljive scene viđene su i na stadionu Atanasio Girardotu, domu Atletico Nacionala.

ČITAV SVIJET PRIČA O DIRLJIVOJ GESTI ZVIJEZDE PSG-A: Sudac ipak nije imao razumijevanja za njegov potez

Sve o tragičnom padu zrakoplova možete pročitati OVDJE

Na stadionu Atanasio Girardot, nogometni svijet svjedočio je dirljivim scenama. Naime, iako utakmice nije bilo, navijači su ispunili stadion kako bi odali počast žrtvama ove tragedije.

USA Today javlja kako su navijači došli iskazati poštovanje žrtvama tragedije, svojim nesuđenim suparnicima u finalu koji su napravili pravi podvig i u svojem sportskom uspjehu ujedili čitav Brazil u kojem vlada veliki antagonizam između navijačkh skupina. Nacionalovi igrači okupili su se na centru, a s tribina su išle poruke podrške “molimo, pamtite ih u cijelom svijetu, mi nikad nećemo zaboraviti šampione Chapecoense.”

Gradonačelnik Medellina Federico Gutierrez bio je na stadionu i pustio 71 bijelu golubicu kao simbol 71 žrtve tragedije.

“Nekad smo bili grad s najviše nasilja u svijetu i znamo što znače različitosti među ljudima. Moramo biti ujedinjeni”, kazao je Gutierrez, javlja britanski Goal.com.

Na semaforu je svijetlilo “Vječni šampioni”, a navijači su držali svijeće i ovacijama pozdravili svako izgovoreno ime žrtava. Atletico je tražio da Chapecoense bude upisan kao osvajač Copa Sudamericane za 2016.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr