OVAJ NOGOMETNI REKORD TEŠKO ĆE SE IKAD SRUŠITI: / Od Buffona, Casillasa i društva ovo nemojte očekivati

Image
Foto: AFP

Prijašnji rekord držao je Urugvajac Robert Carmona

6.4.2019.
9:51
AFP
VOYO logo

U knjige rekorda ušao je izraelski nogometaš postavši najstariji sudionik profesionalne nogometne utakmice na svijetu, javlja BBC navodeći kako je riječ o Isaaku Hayiku, 73-godišnjem vrataru momčadi Ironi Or Yehuda.

Unatoč svojim godinama, dodaje se, Hayik je nakon utakmice odigrane u punoj minutaži u petak izjavio da je spreman za sljedeću. Guinnessova knjiga rekorda sad sadrži i njegovo ime nakon što mu je u ceremoniji poslije ogleda uručeno priznanje tek koji dan pred njegov 74. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ironi Or Yehuda je klub koji se natječe u ligi Bet South A što je četvrti razred izraelskog nogometa.

Tu je i bivši napadač Dinama

Navodi BBC i da je unatoč porazu 1-5 od suparničkog tima Maccabi Ramat Gan sam Hayik bio autor nekoliko impresivnih obrana tijekom susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijašnji rekord držao je Urugvajac Robert Carmona koji je 2015. bio dio startne postave tima Pan de Azucar u dobi od 53. godine. Na listi rekordera - i to kao najstariji strijelac gola u profesionalnom nogometu - nalazi se i bivši Dinamov napadač, još uvijek aktivni japanski nogometaš Kazuyoshi Miura. Rođen je u veljači 1967. godine i nastupa za Yokohamu u J-League 2. U knjige rekorda ušao je 2017. pobjedničkim golom postignutim u 1-0 slavlju protiv momčadi Thespa Kusatsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo