hnl

Otvaraju se šampanjci, stigao talijanski Abramovič!

‘Osigurali smo perspektivu Rijeke’, slavodobitno je uskliknuo gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel nakon što je talijanski poduzetnik Gabriele Volpi potpisao papire i postao većinski vlasnik kluba s Kantride.

Talijanski poduzetnik Gabriele Volpi glavna je vijest u Rijeci ovih dana. U pohodu na kupnju kluba u četvrtak popodne sletio je na Krk privatnim zrakoplovom nakon čega je odmah otišao na stadion gdje se pojavio opet jutros, a čelnici kluba bili su uvjereni: ‘Otvaramo pjenušac, ulazi u klub!’

“Potpisali smo sporazum o partnerstvu koji bi omogućio sponzoriranje NK Rijeke i zatvaranje svih dugova prema igračima i svim ostalima, a tijekom godine odvijat će se proces transformacije iz sportske udruge u sportsko trgovačko društvo i onda će sva ulaganja ići preko sportske fundacije”, izvijestili su na konferenciji za novinare.

Slijede ulaganja od dva milijuna eura za pokriće dugova, a u tri godine minimalno po 1,8 milijuna eura kako bi se osiguralo financiranje kluba. Želja je da Grad zadrži 30 posto udjela, ali i u tom dijelu su spremni prepustiti udio navijačima koji žele, a talijanska fundacija imat će 70 posto vlasništva kluba.

“Stadion ovisi o razgovorima, moguće je obnova ali ponajprije je cilj staviti na noge klub, sanirati dugove”, rekao je Mišković.

strong>Volpi je vlasnik ‘Orlens investa’ koji mu je glavna tvrtka te mu donosi oko milijardu dolara prihoda na godinu. Od još desetak tvrtki koju ima, jednu je osnovao da bude službeni nositelj sponzorstava sportskim klubovima – ‘Sport Fondation Investment’. Dodajmo kako joj glavna tvrtka daje tek dva posto svog prihoda!

Volpija često zovu talijanski Abramovič jer je vlasnik najboljeg svjetskog vaterpolskog kluba Pro Recca i nogometnog drugoligaša AC Spezia, a ušao je i u riječko Primorje.

Povratak na Net.hr