Bivši hrvatski izbornik otkrio strahove 200 milijuna Brazilaca

Teška ozljeda brazilskog čarobnjaka Neymara u četvrtfinalnoj utakmici s Kolumbijom još uvijek je top tema svjetskih medija.

6.7.2014.
18:16
VOYO logo

Brazil je i s Neymarom uz dosta poteškoća i s vjetrom u leđa u obliku pomoći sudaca prošao Kolumbiju i, uopće, došao do četiri najboljih na Mudijalu. No, sad kad nemaju svog najboljeg igrača i strijelca (zabio 4 gola na SP-u) postavlja se pitanje. Može li Brazil proći Nijemce?

"Vrlo, vrlo teško", izjavio je Otto Barić u razgovoru za Sportske novosti, te nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina stvari koje su bile vezne s golom u igri Brazila, ticale su se Neymara. On je uvijek bio tu negdje. Malo sam začuđen da takva reprezentacija ima samo jednog igrača na kojeg je bacila sve karte. Njemu su dali ne samo da bude najvažniji, nego je on ostao jedini pravi igrač. Sami su kazali, kad ne znamo što bismo gurnemo loptu Neymaru. Brazil ima puno slabosti, iako su s Kolumbijom odigrali najbolje dosad. Pogotovo prvo poluvrijeme. No, nemaju pravog golgetera, niti jednog. Niti na klupi da bi sada mogli za nekime posegnuti".

//www.youtube.com/embed/hUMl_VFzG1U

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po onome što je Her Otto rekao Brazil je u ozbiljnim problemima.

"Neymarov izostanak je veliki hendikep. Istina, niti Nijemci nisu kakve smo mi poznavali, i ja sam isto na neki način prijatelj njemačkog nogometa, ali u odnosu na domaćina oni su kompaktniji te ne ovise o jednom igraču. Imaju dva-tri koji vode glavnu riječ, i još podosta dobrih. Brazilu se nije smjelo dogoditi da toliko zavisi o Neymaru. I zato im ne dajem veće šanse. Bez njega su barem 30 posto slabiji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilu će u polufinalu nedostajati i vrlo bitan igrač zadnje linije Thiago Silva, koji je protiv Kolumbije dobio drugi žuti karton na turniru nakon blokiranja kolumbijskog vratara Davida Ospine prilikom ispucavanja lopte. Brazilski nogometni savez je uložio žalbu na tu odluku suca, a iz FIFA-e su potvrdili da je slučaj u razmatranju. Samo, vrlo mala je šansa da se žalba i pozitvno rješi u korist Selecaa.

"Nije to problem, tu je Dante koji je isto tako dobar. Njihovi stoperi mnogo pridonose igri, čak i ofenzivno. Ali rupa je centarfor. Fred je statičan, nije dribler, Brazil pratim 50 godina i nikad nije imao tako slabog centarfora. Uvijek je ta reprezentacija posjedovala 3, 4 igrača koji su zabijali i bili među deset najboljih na Svjetskom prvenstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači li to da će teško zabiti Njemačkoj?

"Brazil je morao imati mnogo jaču momčad. Pa ne posjeduju niti vođu igre, iako će im povratak Luiza Gustava biti plus. Ako Njemačka bude prava, a bit će prava jer znaju igrati na pobjedu, oni su po meni vrlo blizu finala. Brazilci su bili dobri s Kolumbijom, Jamesa Rodrigueza su "pojeli", no to neće biti dovoljno za finale".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo