TAKO TVRDI TRENER

OTKRIVENO ZAŠTO JE NAJPLAĆENIJI NOGOMETAŠ SVIJETA PODBACIO U KINI: Svaka vam čast ako u ovaj razlog možete povjerovati

Prelazak Carlosa Teveza u redove kineskog kluba Shangai Shenhua odjeknuo je nogometnim svijetom, ne samo zbog činjenice da je odlaskom ondje argentinski napadač postao igrač s najvećim primanjima u nogometu.

Za nekih 35 milijuna eura po sezoni Tevez se muči po kineskim travnjacima, a zašto je tome tako otkriva njegov trener Wu Jingui. Ako u njegove riječi možete povjerovati, razlog podbačaja igrača koji je nosio igru Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Juventusa… jest snaga kineskog nogometnog prvenstva.

“Mislim da je Tevez odličan igrač i da nema potrebe za preispitivanjem njegovih vrijednosti. Njegova statistika i postignuća su dovoljan pokazatelj kako se radi o kvalitetnom napadaču. Prilikom dolaska u Kinu, podcijenio je našu ligu te je imao problema s prilagodbom na naš način igre”, prenosi nogometni portal Goal riječi trenera koji je dodao i ovo:

“Jednom mi je čak i rekao kako je iscrpljen nakon perioda u kojem smo u 13 dana odigrali četiri utakmice. Carlos se trudi na treninzima, dobro se slaže sa suigračima i mislim da je to dobar znak, koji bi mogao donijeti napredak i u njegovoj igri. Za njega će biti mjesta u momčadi sve dok radi na poboljšanju svoje igre te dok se trudi na treninzima.”

U trinaest ligaških utakmica za Shanghai Shenhuu Tevez je postigao tek tri gola.

Povratak na Net.hr