Otkriveno zašto Ferguson nikad nije doveo Modrića u Manchester!

Prema pisanju Manchester Evening Newsa, umirovljeni menadžer Manchester Uniteda silno je na Old Trafford htio dovesti hrvatskog nogometaša Luku Modrića, ali je u konačnici odustao od te ideje.

8.11.2014.
9:14
VOYO logo

Mančesterski dnevnik otkriva i razlog Fergusonove odluke: bio je to predsjednik Tottenhama Daniel Levy s kojim je United već ranije imao neugodna iskustva. Legendarni Škot nije imao volje ulaziti u nove mukotrpne pregovore s prvim čovjekom Spursa i jednostavno je otpisao mogućnost Modrićeva angažmana.

Sve se to, tvrdi Manchester Evening News, odvijalo u ljeto 2012. godine kada je naš veznjak u konačnici završio u Real Madridu. I Kraljevski klub je imao velikih problema s teškim pregovaračem Levyjem, a Modrić je čak u jednom trenutku bojkotirao treninge kako bi isforsirao odlazak koji se u samoj završnici prijelaznog roka i dogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferguson je u tom razdoblju nastojao pronaći nasljednika velikog Paula Scholesa, a da je Modrića vidio idealnim kandidatom, svjedoči i izjava koju je dao ranije te godine.

"Scholes i Modrić su inteligentni nogometaši. Obojica imaju jednaki utjecaj na svoje momčadi, tako da ih se s razlogom uspoređuje. Mislim da se ne radi o identičnim igračima, ali imaju jednake kvalitete kad je u pitanju kontrola igre. Imaju konzistentnost u dodavanjima, a jedna stavr koju ljudi podcjenjhuju kod Modrića je njegova nevjerojatna izdržljivost", izjavio je tada Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škotski stručnjak se, međutim, u dva navrata ranijih godina opekao u pregovorima s Levyjem: 2006. je za Michaela Carricka morao platiti 27 milijuna eura, a dvije godine kasnije je čelnik Tottenhama za Dimitra Berbatova izvukao čak 38 milijuna. Treću priliku Levyju dugogodišnji Unitedov menadžer nije želio dati iako danas na Old Traffordu vjerojatno žale zbog toga budući da im je pozicija centralnog veznjaka već dugo rak-rana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo