OTKRIVENO TKO PRODAJE BRONČANU MEDALJU VATRENIH: / 'Autentičnost je potvrdio najveći svjetski ekspert!'

Image
Foto: AFP

Ekspert za Fifinu memorabiliju otkrio je tko prodaje medalju iz brončane generacije

22.11.2018.
8:08
AFP
VOYO logo

Brončanu medalju iz Francuske 1998., jednu od njih trideset koliko ih je Fifa dodijelila hrvatskim nogometašima, a koju je njemačka aukcijska kuća Agon SportsWorld ponudila na platformi The Saleroom, nitko od hrvatskih igrača ili dužnosnika nije stavio na aukciju, piše Jutarnji list.

Za Jutarnji je to potvrdio Armand Klüschen iz Agon SportsWorld koji je istaknuo da je autentičnost predmeta potvrdio najveći svjetski ekspert za pitanja Fifinih memorabilija Wolfgang Fuhr, ali otkrio i da ponuđač predmeta 377 nije nitko od “vatrenih”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od dodatnih medalja

"Ono što možemo potvrditi je to da ga prodaje osoba koja je jedan od vodećih svjetskih kolekcionara na tom području, a kupio ga je prije 10 godina od jednog Fifinog dužnosnika", otkrio je ekspert za Fifine memorabilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predmet nije iz kolekcije onih 30 koje je dobio HNS, predmet je iz kontingenta 10 dodatnih medalja. Te 1998. proizvedeno ih je ukupno 40, dakle 10 više i njih Fifa u pravilu dodjeljuje predstavnicima nacionalnih saveza i nekim svojim dužnosnicima", objasnio je Armand Klüschen koji je situaciju suporedio sa SP-om u Rusiji:

"HNS je ovog ljeta u Rusiji dobio uobičajenih 30 srebrnih medalja, no, naručio je i 20 dodatnih ‘za osobne potrebe i slobodnu dodjelu’ pa ih je ukupno 50", zaključio je Klüschen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo