ŠOKANTNA VIJEST

OTKRIVENA ZASTRAŠUJUĆA ISTINA: Teroristi su planirali napad na Stade de France tijekom finala Eura

Pariški dnevni list L’Opinion objavio je u ponedjeljak prilično zastrašujuću informaciju o tome kako su tijekom nedavnog Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj u posljednji trenutak spriječena najmanje dva teroristička napada.

Euro je srećom prošao bez incidenata povezanih s terorizmom, ali čini se da nije mnogo nedostajalo da to bude drukčije. L’Opinion ne donosi mnogo detalja, ali navodi kako je jedan od napada bio planiran tijekom finalne utakmice između Portugala i Francuske na Stade de Franceu.

Napad u studenome

Upravo je Stade de France bio jedna od meta serije terorističkih napada na Pariz u studenome prošle godine. Teroristi nisu uspjeli aktivirati eksploziv na samom stadionu tijekom prijateljske utakmice između Francuske i Njemačke, ali su napad izveli u krugu stadiona.

I dok su na samom Euru izbjegnuti teroristički napadi, nekoliko dana kasnije su u masakru u Nici ubijene 84 osobe kad se terorist tuniškog podrijetla kamionom zabio u gomilu koja je pratila vatromet povodom nacionalnog praznika Dana pada Bastille.

Povratak na Net.hr