OTKRIVENA TAJNA: / Zabolit će vas glava kad vidite koliku je plaću imao osramoćeni Blatter

Image
Foto: AFP

Nakon višegodišnjeg držanja toga podatka u tajnosti, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) napokon je otkrila koliku je plaću imao njezin bivši predsjednik Sepp Blatter.

17.3.2016.
19:23
AFP
VOYO logo

FIFA je u četvrtak objavila da je u 2015. godini Blatter primio 3,76 milijuna dolara plaće, dakle oko 313.000 dolara mjesečno. Istodobno je krovna svjetska nogometna organizacija potvrdila da je u prošloj godini ubilježila gubitak od 122 milijuna dolara.

Blatter se žalio CAS-u

To velikim dijelom može zahvaliti upravo svome bivšem predsjedniku i njegovim bliskim suradnicima koji su se našli u vrtlogu korupcijske afere. Blatter je, podsjetimo, suspendiran na osam godina zbog kršenja etičkih normi jer je šefu UEFA-e Michelu Platiniju bez ikakvog ugovora isplatio dva milijuna švicarskih franaka za navodne savjetničke poslove. Obojici je kazna naknadno smanjena s osam na šest godina, ali se ni jedan ni drugi ne mire s time. Sportski arbitražni sud (CAS) je tako u četvrtak potvrdio da mu je Blatter uputio žalbu na izgon iz nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je FIFA poslovala s gubitkom prvi put od 2002. godine. Zbog korupcijjske je afere izgubila nekoliko sponzora, a nove nije pronašla. No, unatoč skandalima, prihodi su joj lani iznosili čak 1,152 milijarde dolara (rashodi 1,274 milijarde).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli je mjesec na čelo FIFA-e došao dosadašnji glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino. U prvom je istupu pred medijima istaknuo da ne zna koliku će plaću imati. No, ako je suditi prema primanjima njegova prethodnika, neće biti siromašan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo