DOSADAŠNJI RAD

OTKRIVENA KONAČNA ISTINA O IVAJLU PETEVU! IZNENADIO SVOJIM ODLUKAMA: ‘Ovo što radi nije dobro, ali…’

Hrvatski treneri Igor Pamić i Milivoj Bračun za Sportske novosti komentirali su poteze trenera Dinama Ivajla Peteva u četiri utakmice.

Spomenuti sportski dnevni list piše kako je bugarski stručnjak u četiri utakmice koje je do sad vodio (ostvario skor od dvije pobjede protiv Lokomotive i Slaven Belupa, jedan remi u derbiju s Hajdukom u prvoj utakmici i očekivani poraz u Ligi prvaka protiv Seville), izrotirao puno igrača. Čak 22. Uz različite filozofije u svakoj od njih.

DINAMO CIBALIJI UTRPAO TRICU: Modri smanjili zaostatak za Rijekom i pobjegli Hajduku

‘Od vizije da igraju najbolji, do odluke da u srazu sa Sevillom zaigraju klinci’

“Od sigurnih 4-2-3-1, formacije koju je ustoličio na prvom dvoboju protiv Hajduka, do 5-4-1 protiv Seville. Od vizije da igraju najbolji i najiskusniji, do odluke da u srazu sa Sevillom zaigraju klinci. A stariji i iskusni utakmicu gledaju s tribine”, secira novinar SN dosadašnji rada Peteva na klupi Dinama i dodaje kako mu je prvi potez bilo micanje Šempera i postavljanje Livakovića da bi protiv Cibalije opet stavio na vrata Šempera.

GNK Dinamo - Sevilla FC

‘Jednom Hodžić, drugi put Henriquez’

To je objasnio kako kod njega nema prvog ili drugog golmana, nego su mu svi igrači bitni. Isto tako, Petev je iznenadio protiv Hajduka kad je stavio kapetana Antolića na mjesto polušpice, protiv Slavena je Ćoriću namijenio lijevo krilo…

Angelo Henriquez

“Jednom Hodžić, drugi put Henriquez. Dalo bi se o tome pričati nadugo i naširoko iako je tek četiri utakmice odradio na Dinamovoj klupi. Ivajlo Petev, dakle, zasad se vodi po onoj kako samo mijena stalna jest. Nije prvi, praktički, svi treneri zadnjih godina u Dinamu donosili su slično načelo “lakše je pogoditi rezultat nego kojih će 11 igrača istrčati na teren”. Petev je po tom pitanju, čak, otišao i korak dalje. Pogotovo jer je, kad je dolazio, govorio kako jako dobro poznaje Dinamo i zna što treba napraviti da bi podigao momčad”.

‘Dinamo je opet, na neki način, živ’

Igor Pamić dosadašnje poteze Peteva ovako opisuje:

“Meni je najvažnije da se vidi neki pomak, Dinamo je opet, na neki način, živ. Momčad izgleda ozbiljnije, taktički odgovornije”, hvali Pamić Peteva i dodaje:

“Istina je da nije dobro da trener luta, da ne zna što želi. Međutim, meni se kod Peteva čini da on zna što hoće. Vidjet ćemo”.

Slično razmišlja i Milivoj Bračun koji, poput Pamića, kaže da nije pobornik stalnih promjena i lutanja, ali da Petevu daje šansu.

“Vidite, nije lako u Dinamu. Širok je igrački kadar, puno utakmica, treba svima dati šansu, a onda ti se još neki važni igrači, poput Antolića, ozlijede. I moraš mijenjati i rotirati”.

 

Povratak na Net.hr