OTKRIO NAJVEĆU ŽELJU: / U opširnom intervjuu Luka Modrić priznao o čemu sanja

Image
9.6.2016.
13:51
VOYO logo

Ponovno protiv Španjolske na Euru. Vaši dojmovi skupine?

"Djeluje teška. S Turskom protiv koje otvaramo imamo povijest, slijede Češka i potom Španjolska. Ključ je u prvom ogledu. Pobijedimo li u njemu olakšat ćemo si stvari za sljedeću utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentaciji imate nekoliko igrača koji nastupaju u Španjolskoj. Pomaže li to vašoj reprezentaciji?

"Dobro je i korisno poznavati igrače španjolske reprezentacije. Igrati u španjolskom prvenstvu mnogo znači i mnogo zahtijeva, posebice nastupate li za Real Madrid ili Barcelonu poput Ivana (Rakitića). Svaka utakmica je teška jer je i liga takva, a to pomaže osobnom rastu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjećanje na 1998.

Sjećate li se Svjetskog prvenstva odigranog u Francuskoj? Za Hrvatsku je to bio turnir od velike važnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, da. Imam ugodna sjećanja na ta vremena. Živio sam tada u Zadru i utakmice gledao u krugu prijatelja i obitelji i navijao za reprezentaciju. Hrvatskoj je malo nedostajalo da stigne do finala, ali i to treće mjesto na povijesnom SP-u je nešto posebno. Zahvaljujući plasmanu mnogi su počeli upoznavati Hrvatsku. Igrao se turnir u Francuskoj, baš kao i ovaj. Nadam se da će nam to donijeti sreću i da ćemo ostvariti sličan rezultat."

Je li ova postava Hrvatske bolja od tadašnje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne volim uspoređivati različita doba, svaka od tih reprezentacija ima dobrih i loših strana. Ne volim usporedbe. Kao što sam i ranije rekao, oni su napravili povijesno dobar rezultat za Hrvatsku i nadam se da ga mi možemo ponoviti."

Ponos

Image
Image

Što osjećate kada odjenete dres reprezentacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponos, i to svaki put. To je zbog onoga što se događalo, zbog povijesti, nešto jedinstveno. Radujem se svakom nastupu za Hrvatsku, posebice u završnicama."

Na posljednjem Euru odigrali ste sjajnu utakmicu protiv Španjolske. Vaša sjećanja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat nije bio dobar, ali mislim da smo odigrali dobro, imali svoje šanse i propustili ih realizirati. U konačnici je Španjolska pobijedila, no unatoč porazu s radošću se sjetim tog ogleda. Igrali smo protiv budućih europskih prvaka i mislim da smo im na cijelom turniru bili najteži suparnik. U istoj je skupini bio i drugi finalist - Italija. Nedostajalo nam je malo sreće."

Posebice tijekom igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, Iker (Casillas) je zaustavio Rakitića u sjajnoj prilici. Ipak, sve je to dio prošlosti iz koje moramo nešto naučiti kako bismo se bolje pripremili za nadolazeće utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna motivacija

Iako će to biti posljednja utakmica u skupini, što očekujete od ogleda protiv Španjolske?

"Protiv Španjolske, jedne od najboljih svjetskih reprezentacija, uvijek je teško. Tako će biti i sada, no nadam se da ćemo se u tom trenutku već kvalificirati dalje. U našim igrama ima sličnosti, volimo posjed lopte i nadmetanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je Modrić kako su igrači posebno motivirani igrama za izabranu vrstu i spremni uz podršku dati više od sebe, a da su posebno bolni oni porazi koje doživi u dresu reprezentacije. Priznao je da ne voli gubiti niti u jednom sportu, no poraz u omiljenoj majici posebno je bolan. Zato je i plakao nakon četvrtfinalnog poraza na jedanaesterce od Turske.

Koji je krajnji domet Hrvatske na Euru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je reći, no prvi je cilj proći skupinu. To je minimum koji moramo napraviti, a što će se dalje događati vidjet ćemo. Ne uspijemo li dalje od grupe smatrat ćemo to neuspjehom, a pogledate li naš sastav, uz dužno poštovanje Turskoj, Španjolskoj i Češkoj, to i moramo napraviti."

Nešto s Hrvatskom

Možete li do naslova europskih prvaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I na to je teško odgovoriti, ne volim takve najave. Ono što mislim je da su sve reprezentacije otputovale s namjerom ukupne pobjede. Nitko ne ide na Euro da bi vidio što će se događati. Vidjet ćemo je li to moguće", odgovorio je hrvatski veznjak istaknuvši kolektivnu igru kao najveću prednost momčadi.

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE
Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Dodao je da je svjestan pojedinačnih kvaliteta igrača koje Hrvatska ima, ali i da one malo znače ne bude li izabrana vrsta igrala kao momčad. Upitan da usporedi svoju igru u dresu Real Madrida i reprezentacije, Modrić je odgovorio kako osjeća da ima jednako slobode i odgovornosti, ali i da, premda Hrvatska ima kvalitetu, u Realu igra u najboljem svjetskom sastavu. Spomenuo je i kritiku kojoj su Hrvati skloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što vam je preostalo napraviti u karijeri?

"Osvojiti ili napraviti nešto veliko s Hrvatskom i osvojiti španjolsko prvenstvo. Onda bih s Realom, klubom u čijem se dresu želim umiroviti, kompletirao sve naslove."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo