OSVETA KRITIČARIMA: / Pogledajte hat-trick kojim je Rooney uveo United u Ligu prvaka

Image
Foto: AFP

Žestokim je kritikama bio izložen Wayne Rooney posljednjih tjedana. Napadača Manchester Uniteda gol jednostavno nije htio, ali ove srijede mu se konačno otvorilo.

26.8.2015.
22:56
AFP
VOYO logo

Manchester United se nakon jednogodišnje stanke vratio u Ligu prvaka, u završnom pretkolu je lakoćom izbacio Club Brugge. Nakon što je u prvoj utakmici pred svojim navijačima slavio s 3:1, u uzvratu u Belgiji je bio još uvjerljiviji i s 4:0 osigurao plasman u grupnu fazu.

Image
RASPLET KVALIFIKACIJA: /

Srna asistent, Šahtar opet u Ligi prvaka, Monaco ispao

Image
RASPLET KVALIFIKACIJA: /

Srna asistent, Šahtar opet u Ligi prvaka, Monaco ispao

Junak utakmice je bio Wayne Rooney koji je postio 878 minuta u svim natjecanjima, a onda u Bruggeu upisao hat-trick, drugi u karijeri u europskim natjecanjima, odnosno prvi nakon 2004. godine. U 20. minuti je doveo United u vodstvo nakon što mu je lijepo loptu podvalio Memphis Depay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer deklasirao Lazio

Golijada je nastavljena u drugom poluvremenu, a Rooney je zabijao u 49. i 57. minuti na asistencije španjolskih suigrača Andera Herrere i Juana Mate. Konačnih je 4:0 postavio Herrera koji je poslije lijepog dodavanja Bastiana Schweinsteigera sam izbio pred domaćeg vratara i lakoćom ga matirao. Imao je United priliku postići i peti gol, ali Chicharito se prilikom izvođenja jedanaesterca u 81. minuti poskliznuo i poslao loptu pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupnu fazu Lige prvaka osigurao je i Bayer Leverkusen koji je pred svojim navijačima nadoknadio zaostatak iz prve utakmice protiv Lazija. U Rimu je prošli tjedan bilo 1:0, a u Leverkusenu su Apotekari slavili s 3:0 i prošli dalje. Hakan Çalhanoglu je zabio u 40. minuti, a pogodak vrijedan prolaza postigao je Admir Mehmedi u trećoj minuti nastavka. Posao je Nijemcima bio dodatno olakšan od 68. minute kada je drugi žuti karton dobio gostujući stoper Mauricio, a za konačnih je 3:0 u 88. minuti zabio Karim Bellarabi.

Pirova pobjeda Partizana

Liga prvaka ove se sezone neće igrati u Beogradu. Partizan je pred svojim navijačima pobijedio BATE Borisova s 2:1, ali kako su Bjelorusi kod kuće slavili s 1:0, oni su osigurali prolaz zahvaljujući golu u gostima. A taj je gol u 25. minuti postigao Igor Stasevič, donijevši vodstvo BATE-u. Partizan je do kraja preokrenuo autogolom Maksima Žavnerčika i pogotkom Ivana Šaponjića, ali to mu nije bilo dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće ovosezonsko iznenađenje u Ligi prvaka je Astana koja je nakon domaće pobjede (1:0) protiv APOEL-a, ove srijede na Cipru odigrala 1:1. Prolaz među elitu osigurao je i moskovski CSKA koji je kod kuće svladao lisabonski Sporting s 3:1 i to nakon što je gubio 0:1. Portugalci su u prvom ogledu slavili s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo