OSUDA BRONČANE LEGENDE: / 'Navijači su nas koštali bodova i to je u glavama igrača'

Image

Ono što je hrvatska nogometna reprezentacija napravila osvajanjem trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1998. godine i dalje je mjerilo uspjeha svim sastavima u nacionalnom dresu.

19.6.2016.
15:46
VOYO logo

Dio brončane postave bio je tada i Robert Jarni s kojim je razgovor odradio novinar španjolskog Asa zamolivši ga pritom da prokomentira dosad viđeno u Francuskoj. Dio razgovora, jasno, odnosio se i na divljanje hrvatskih huligana.

"Ne sviđa mi se ideja uspoređivanja 1998. godine i aktualne situacije. Vremena i igrači su različiti. Imamo nositelje igre koji nastupaju u jakim svjetskim klubovima i pričekajmo da vidimo što mogu napraviti. Imamo dobre igrače koje povezuje prijateljstvo, ali ono što su neki dan napravili navijači vrlo je ružno. Zbog njih smo izgubili dva boda", siguran je Jarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će ova generacija proći bolje no što smo mi prošli 1998., ali pričekajmo da vidimo što će se dogoditi nakon situacije u utakmici s Češkom. Nitko ne može biti miran, igrači sigurno ne. Htjeli to oni ili ne, to im je u glavama. Mislim da su međusobno razgovarali i da su pričali s trenerom, što može pomoći u rješavanju problema, ali on ne može nestati u dan ili dva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuda huliganizma

"Kontrolirali smo tu utakmicu 80 minuta, a onda se dogodilo ono što se dogodilo. Izgubili smo ritam, Česi su izjednačili i to nas je koštalo dva iznimno važna boda."

Upitan da prokomentira kako je huliganski ispad odjeknuo u domovini, Jarni je rekao da su svi taj čin osudili, ali i podsjetio da situacija nije novonastala već da već godinama nitko ne vodi brigu o njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

Trenutak kad maskirani huligan baca baklju na teren

Image

Trenutak kad maskirani huligan baca baklju na teren

Sljedeći suparnik hrvatske reprezentacije, posljednji u skupini D je aktualni europski prvak Španjolska koju Jarni vidi ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Španjolska je uvijek imala jake igrače, a trenutačno ima i najjaču ligu. Počeli su dobro igrati i stići će daleko. Što se ostalih tiče, od Francuske sam više očekivao, a ona se pati i rješava utakmice u posljednjim minutama i to individualnom kvalitetom pojedinaca.

Modrić je poput Inieste

Potvrdio je potom Jarni koliki je značaj Luke Modrića u igri reprezentaciji izjavom da je i Real Madrid bez njega slabija momčad, a na pitanje je li riječ o najboljem igraču u hrvatskoj povijesti odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome se može razgovarati. Imali smo mnogo vrlo dobrih igrača, ali oni nisu igrali na istim pozicijama. Ne možete uspoređivati napadača i veznjaka, te se stvari moraju razlikovati. U prvim dvjema utakmicama na Euru Modrić je bio naš najbolji igrač, diktirao je igru i odigrao ih je vrlo dobro. Sigurno je da će se njegov izostanak na utakmici protiv Španjolske, reprezentacije koja ima toliko sjajnih igrača, osjetiti. To je kao da Španjolskoj nedostaje Andres Iniesta."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo