OŠTAR NAPAD: / "Messi se zabavlja s tlačiteljima koji ne žele istražiti ritualna ubojstva"

Image
Foto: AFP

Iako je prošlo više od dva tjedna, i dalje se ne stišava bura oko iznenadnog i neočekivanog posjeta Lionela Messija Gabonu.

3.8.2015.
9:32
AFP
VOYO logo

Podsjetimo, četverostruki osvajač Zlatne lopte pojavio se u Gabonu i u društvu predsjednika države Alija Bonga Ondimbe položio kamen temeljac za novi stadion. Glasine su govorile da je za svoj posjet dobio vrtoglavih 3,5 milijuna eura, što je on demantirao, no druženje s predsjednikom, kojeg velik dio svjetske javnosti oslikava kao diktatora, mnogi mu ne mogu oprostiti.

Image
RAZVALILI MESSIJA: /

"Pojavio se kao da ide u zoološki vrt, prljav i neobrijan!"

Image
RAZVALILI MESSIJA: /

"Pojavio se kao da ide u zoološki vrt, prljav i neobrijan!"

"Podržava kleptokratski režim"

"Pružajući PR usluge obitelji Bongo, Messi je ozbiljno narušio vjerodostojnost vlastite humanitarne zaklade. Iako tvrdi da se zalaže prava djece, pa čak i djeluje kao ambasador UNICEF-a, Messi istovremeno podržava kleptokratski režim koji odbija istražiti ritualna ubojstva djece u Gabonu. Messijev posjet je dio promocije afričkog Kupa nacija kojem će Gabon biti domaćin 2017. uz ogromne troškove, unatoč činjenici da su pronevjere obitelji Bongo ostavile 20 posto stanovništva da živi od dva dolara na dan", poručio je predsjednik HRF-a Thor Halvorssen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strateški direktor iste zaklade Alex Gladstein dodao je kako je šokantno da je Messijev menadžment uopće došao na ideju da stavlja ugled nogometaša u službu ozbiljnog kršitelja ljudskih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Messi želi dobro Gabonu, HRF mu preporuča da, umjesto zabavljanja s tlačiteljima, objavi priopćenje kojim će izraziti solidarnost s progonjenim disidentima te zemlje, te pritisnuti režim da istraži ritualna ubojstva djece", istaknuo je Gladstein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo