BRILJIRA

OSPORAVALI SU GA, PODCJENJIVALI I NAPADALI, A SADA IM JE ZAČEPIO USTA: Jedino je Ronaldo bolji od čudesnog Rebića

U prvih deset utakmica od početka 2020. godine Rebić nije zabio u svega tri utakmice

Bila je ovo zaista turbulentna sezona za hrvatskog reprezentativca Antu Rebića. Prvih pola sezone gotovo da teren nije vidio, a paralelno s time talijanski su ga mediji razapinjali zbog neefikasnosti i slabih igara, propitkujući, isto tako, stručnost Uprave Milana koja ga je prošloga ljeta dovela u klub.

No, Rebić je zimus eksplodirao. U prvih deset utakmica od početka 2020. godine Rebić nije zabio u svega tri utakmice, a u jednoj od te tri utakmice ušao je samo kao taktička zamjena u samom sutonu utakmice i odigrao je jedva minutu.

ProfimediaFoto: Profimedia

Među najboljima u ligi

U 2020. godini Rebić je zabio 44 posto golova Milana, odnosno, od 18 prvenstvenih golova osam je zabio on. Uz to je trenutno najefikasniji iz svoje ekipe s četiri gola više od prvog sljedećeg.

Valja reći kako je Rebić među najboljima i u cijeloj Serie A. Zabija svakih 79. minuta u prosjeku, a to znači da ima bolji prosjek od Cire Immobilea, prvog topnika kluba koji zabija svakih 95 minuta, a iza njega je i Josip Iličić koji poentira svakih 89 minuta.

Zapravo, ispred Rebića je trenutno samo jedan igrač, a riječ je o Cristianu Ronaldu, koji od početka ove godine zabija svakih 69 minuta.

Povratak na Net.hr