Evo gdje je Davor 'brand' Šuker gadno zakazao

Davor Šuker, kako stvari stoje, bit će novi predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza.

4.5.2012.
10:57
VOYO logo

Potporu Davoru Šukeru dala je i njegova rodna županija, Osječko-baranjska, iako podršku naroda u svom gradu nema. Nije bio pošteđen koncerta zvižduka u Osijeku na finalu Hrvatskoga kupa, usred stadiona s kojeg je poletio u nogometnu orbitu. Najboljeg hrvatskog strijelca svih vremena dobar dio navijačkog puka u Osijeku odavno ne doživljava kao svoga.

Ništa se nije promijenilo u posljednje tri godine kada su se zbog njegova imenovanja za počasnog građanina navijači digli na noge. Grafiti protiv takve odluke gradskih otaca i danas 'ukrašavaju' pročelja zgrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki odgovor na pitanje zašto Osijek ne voli Davora Šukera u načelu je isti - navijački puk ne doživljava ga svojim. Ne smatraju ga bivšim igračem bijelo-plavih, već Dinama! Uhvatiti nekoga na ulici s lijepom riječi za Zlatnu kopačku gotovo je nemoguće, svi se odgovori svode na 'mogao je, ali nije'.

"Distancirao se od rodnoga grada i kluba, takvo što nisu napravili ni Štimac, ni Bilić... Istina, otišao je mlad iz Osijeka i postao svjetski igrač, ali je baš zato klubu mogao dati više, bar marketinški - mogao je bar doći tu i tamo na neku utakmicu, obići nogometnu školu, dati klincima poticaj, klubu bi to puno značilo. Cijenim ga kao najvećeg hrvatskog nogometaša, ali u spomenutome je gadno zakazao", otvorio je dušu jedan od vjernih navijača s istočne tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nije javno istaknuo da se ponosi što je rođen u Osijeku, uvijek je spominjao samo Dinamo, a svome klubu ništa nije vratio", domeće drugi anketirani.

Šuker će se morati s takvim stavom javnosti pomiriti. Nogometaš koji je bio prvi strijelac SP-a 1998. godine, igrač koji ima neviđeni ugled u svijetu, koji za sebe kaže da je brend, u svome Osijeku nije ljubimac naroda. Jer Osječani, a i drugi, ne gledaju ga samo kao Zlatnu kopačku. Kako ga je Mamić istaknuo za svoga kandidata, nije omiljen ni u Zagrebu, svojoj izbornoj jedinici, a ni u Dalmaciji. No dobro, valjda će biti omiljeniji od Markovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svojoj mogućoj kandidaturi ni u Maksimiru nije želio previše govoriti.

"Ne bih želio o tome govoriti, imam svoj stav i mišljenje o svemu. No, kad bude nešto vrijedno za reći, onda ćete to i čuti. Odavno sam rekao da bih jednoga dana volio biti predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza", kazao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada vas u mogućoj kandidaturi podupire i Osječko-baranjska županija!

"Poslije Dana Dinama reći ću malo više o tome", ostao je škrt na riječima Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo