OSJEČANI MOGU I S REZERVAMA: / Zekićeve trupe preokretom do pobjede uoči tjedna istine

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U susretu petog kola hrvatskog prvenstva u Zagrebu su nogometaši Osijeka svladali Lokomotivu s 3-2 (1-2).

12.8.2017.
21:13
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U uzbudljivoj su utakmici nogometaši Osijeka, unatoč tome što su igrali praktički u pričuvnom sastavu zbog susreta Europske lige s Austrijom Beč u četvrtak, uspjeli preokretom pobijediti Lokomotivu s 3-2.

Boban za tri boda

Lokomotiva je povela preko Marija Muse (15), a poravnao je udarcem glavom Domagoj Pušić u 25. minuti. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Luka Capan glavom opet dovodi domaćina u vodstvo, da bi Osijek ponovno izjednačio iz dvojbenog kaznenog udarca koji je u 79. minuti realizirao Antonio Perošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 85. minuti nakon udarca iz kuta Gabrijel Boban donosi pobjedu Osječanima koji su, uz Dinamo, jedina neporažena momčad lige. Osijek je pobjedom došao na treće mjesto s devet bodova, koliko imaju i trećeplasirana Rijeka te petoplasirani Slaven Belupo, dok je Lokomotiva sedma s četiri boda.

Dodajmo da je Osijekov suparnik u 4. pretkolu Europske lige, bečka Austria, u susretu je 4. kola austrijskog prvenstva ostvario prvu pobjedu, svladavši na svom terenu LASK s 2-0. Strijelci za Bečane bili su Friesenbichler (60) i Pires (90+4). Osijek i Austria prvu će utakmicu igrati u četvrtak 17. kolovoza u Osijeku, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi u Zaprešiću

U dvoboju u Zaprešiću su nogometaši Intera i Istre 1961 igrali 2-2 (1-2). Puljani su poveli pogotkom Makedonca Tome Kitanovskog u 8. minuti nakon ogromne pogreške braniča domaćih Erosa Grezde, a na 2-0 je preciznim udarcem glavom povećao Ukrajinac Ivan Matjaž (25). U 42. minuti za Inter je smanjio Nikola Rak, a u 62. minuti Jakov Filipović nakon velike gužve u kaznenom prostoru Istre izjednačava na 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo