OPET U PLAVOM: / Wayne Rooney se nakon 11 godina vratio u dres Evertona

Image
Foto: AFP

Nakon 11 godina kapetan engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney ponovno je zaigrao u dresu Evertona.

3.8.2015.
8:49
AFP
VOYO logo

Rooney je, naime, zaigrao u utakmici posvećenoj legendi Evertona Duncanu Fergusonu koji je završio karijeru 2006. godine. Toffeesi su mu odlučili odati priznanje u nedjeljnom prijateljskom dvoboju protiv Villarreala na koji su bili pozvani i nekadašnji Fergusonovi suigrači, uključujući Rooneyja.

Strah od reakcije navijača

Dečko iz Liverpoola je kao tinejdžer skupio 77 nastupa za Everton prije no što je u ljeto 2004. prodan Manchester Unitedu za 37 milijuna eura. Među Crvenim vragovima je izrastao u legendu, došao do statusa kapetana i u klubu i u reprezentaciji, ali nije zaboravio korijene. Rado je pristao ponovno odjenuti Evertonov dres iako ga je bilo strah reakcije navijača koji svojedobno nisu najbolje prihvatili njegov odlazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, osim što je Everton poražen s 2:1, sve je drugo za Rooneyja prošlo savršeno. Navijači su ga toplo dočekali kad je ulazio u igru u drugom poluvremenu, nikakvih negodovanja nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je čudno ponovno ući u domaću svlačionicu. Nisam znao što očekivati i kako će me dočekati gledatelji, ali ispalo je sjajno. Oduševljen sam reakcijom navijača, drago mi je da su me moja djeca i supruga mogli vidjeti u Evertonovom dresu", rekao je Rooney koji će pri sljedećem dolasku na Goodison Park opet igrati u crvenom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo