MOGU DO VRHA

ONI SU SPREMNI BITI TALIJANSKI LEICESTER: ‘Zašto ne bi mogli do naslova?’

Trofejni talijanski stručnjak Marcello Lippi uvjeren je da talijansko nogometno prvenstvo može u svojoj konačnici ponuditi iznenađujućeg prvaka, baš kao što je to u prošloj sezoni viđeno u engleskoj Premier ligi koju je mimo svih očekivanja osvojio Leicester City.

Iznenađujući pobjednik talijanske Serije A, smatra aktualni izbornik kineske nogometne reprezentacije, mogla bi biti Atalanta.

“Ondje vladaju obiteljska atmosfera i velika stručnost. Može li Atalanta biti novi Leicester? Naravno da će to biti teško, ali zašto ne? Takve se stvari događaju, vidjet ćemo što će biti u Njemačkoj gdje vrh ljestvice drži Leipzig”, kaže Lippi.

Atalanta je trenutačno petoplasirana momčad talijanskog prvenstva s 28 osvojenih bodova nakon 14. odigranih kola. Samo su bod udaljeni od drugog mjesta, a pet od vodećeg aktualnog prvaka Juventusa.

Nisu poraženi još od kraja rujna, odnosno u posljednjih devet susreta upisali su omjer od osam pobjeda i jedne podjele bodova. Prošlu sezonu završili su na trinaestom mjestu ljestvice dvadeset klubova.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr