MAJSTORI

ONI SU IZNENAĐENJE I OVOSEZONSKI REKORDERI LA LIGE: Barcelona, Real i Atletico o ovome mogu samo sanjati

Nakon dvanaest odigranih utakmica u ovosezonskoj borbi za naslov najbolje španjolske momčadi tri su kluba bez poraza – vodeća Barcelona (34 boda), drugoplasirana Valencia (30) i četvrtoplasirani Atletico (24). Trećeplasirani Real Madrid na bodovnom kontu ima brojku 24, ali i dvije utakmice u kojima su morali stisnuti ruku suparniku uz priznanje da su ovi bili bolji.

Najuspješniji niz, pak, u ovom trenutku ima sastav Valencije koju nitko u La Ligi nije svladao već osam uzastopnih utakmica. U pitanju je i klupski rekord čije će produljenje u nedjelju testirati lider prvenstva, no čak se niti vodeća Barcelona ne može pohvaliti jednim statističkim podatkom koji je u vlasništvu Marcelinove momčadi.

Naime, samo osam minuta kroz sve dosadašnje ogleda Valencia je bila u zaostatku za suparnicima. Dogodilo im se to u ogledu drugog kola protiv Real Madrida. Marco Asensio zabio je u desetoj minuti prvi od svoja dva gola na toj utakmici, već osam minuta kasnije Carlos Soler vratio je rezultat u egal. Susret je završio 2-2.

Povratak na Net.hr