'STVARAJUĆI ČAROBNJAKA'

ON JE MODRIĆEV PRIRODNI NASLJEDNIK: U Španjolskoj vlada apsolutno oduševljenje mladim hrvatskim veznjakom

Marca, španjolski sportski dnevnik, posvetila je dio svog prostora Mateu Kovačiću, nazivajući pritom hrvatskog reprezentativnog veznjaka prirodnim nasljednikom Luke Modrića.

“Bilo bi nalik klišeu usporediti Luku Modrića i Matea Kovačića temeljem sličnih pozicija na terenu i nacionalnosti, ali mnogo rada odvija se iza scena koji oblikuju bivše Interovo čudo u prirodnog nasljednika 31-godišnjaka”, piše autor teksta pod naslovom “Stvarajući novog Modrića” pri čemu se podsjeća da je Kovačić ovog ljeta bio na izlaznim vratima kluba, a da je sada u očima trenera Zinedinea Zidanea, dokazujući svoj sposobnosti, postao uvjerljiva Modrićeva zamjena.

“Nije to niti čudno budući da je Modrić 22-godišnjaka uzeo pod svoje od prvog dana i učio ga svemu što je potrebno da bi se uspjelo na stadionu Santiago Bernabeu.”

ZINEDINE ZIDANE MU NAPOKON VJERUJE: Vatreni otkrio tajnu svoje odlične forme s kojom je oduševio

Isti izvor piše da je subotnja utakmica protiv Betisa (Real pobijedio 6-1) bila nesumnjivo najbolja Kovačićeva u dresu madridskog Reala za kojeg je ove sezone od prve minute započeo pet utakmica. Usporedbe radi, u prošloj sezoni osam je puta bio dio startne Realove postave.

Dobar dio Kovačićeva uklapanja u momčad odvija se i izvan travnjaka na kojem je činjenica da uz materinji priča njemački, talijanski i engleski jezik pomogla da se, uz Modrića, sprijatelji s Danijem Carvajalom i Raphaelom Varaneom pa “Real sad vidi prve Kovačićeve korake u smjeru da ispuni potencijal i postane prava dugoročna budućnost kluba.”

Povratak na Net.hr