HA, SRETNO

OMRAŽENI BIVŠI TRENER DINAMA POSTAO IZBORNIK BiH: S ‘modrima’ se zaista nije proslavio, možda će sa Zmajevima biti bolje

On je bio prvi trener nakon 11 godina koji s Dinamom nije osvojio niti jedan trofej

Nakon tjedana i tjedana neuspješnog izglasavanja, Bugar Ivajlo Petev, konačno je imenovan izbornikom nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na zasjedanju Izvršnog odbora NS BiH Petev je konačno dobio dovoljno glasova i preuzet će momčad Zmajeva.

Petev će biti prvi stranac na klupi BiH i ukupno 12. izbornik u povijesti reprezentacije BiH. Petev će imati težak posao jer Savez računa na to da će se BiH plasirati na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a kvalifikacije počinju već u ožujku ove godine.

Petar Glebov/PIXSELLFoto: Petar Glebov/PIXSELL

Što se Peteva tiče, on je dobro poznat hrvatskoj publici jer nedavno je vodio zagrebački Dinamo, ali se nimalo nije proslavio. Petev je do sada imao bogatu klupsku trenersku karijeru, vodio je Ludogorec, Levski, Limassol, zagrebački Dinamo, Omoniju, reprezentaciju Bugarske, Al-Qadsiah i poljsku Jagielloniju.

Bugara u Hrvatskoj, kao što smo kazali, baš i ne pamte po dobrom jer bio je on prvi trener nakon 11 godina koji s Dinamom nije osvojio niti jedan trofej, dakle, kod navijača “modrih” on je podosta omražen.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr