Vatreni poslali poruku uoči Meksika: 'Mislim da smo mi čak i bolji'

Ne prestaju hvalospjevi, a samim time i dobro raspoloženje, zbog pobjede hrvatske reprezentacije nad Kamerunom.

20.6.2014.
17:11
VOYO logo

Perišić i Olić, igrači koji su u 11 i 48 minuti svojim golovima bacili čitavu naciju u trans, bili su krucijalni za slamanje afričkih lavova.

Iako je Mario Mandžukić zabio dva pogotka i službeno ga je FIFA izabrala za igrača utakmice, ovaj dvojac ipak je bio krucijalan kod slamanja Kamerunaca. Prvo je Perišić gurnuo sjajnu asistenciju Oliću za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste li vidjeli kako me uposlio, svaki drugi bi pucao", govorio je strijelac Olić u razgovoru za Sportske novosti.

Drugi pogodak Vatrenih bio je prava majstorija u režiji Perišića kojeg je britanski komentator BBC-a toliko nahvalio da mu je poručio između redaka da dođe u Premiership. Perišić je presjekao loptu koju je ispucao kamerunski vratar, pretrčao nekih 50 metara po lijevom boku u stilu Garetha Balea, i onda ga na kraju precizno “probušio”. Tu je utakmica bila gotova, momci iz Wolfsburga Kovačeve su dečke doveli pred odlučni sraz s Meksikancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/CMPQB4tsYQY

A prava drama događala se u predvečerje utakmice, negdje oko 11 sati. Ivica Olić tuširao se nakon treninga. Najednom su pukla staklena vrata na tuš-kabini i šiknula je krv!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Staklo se rasulo i rasjeklo me cijelog! Nakon toga sam stao na još jedan komad odlomljenog stakla koji mi se zabio u stopalo! Kad sam pogledao raskrvavljenu ruku, nogu i stopalo, izgledalo je zaista dosta nezgodno".

Odmah je reagirao liječnik VatrenihZoran Bahtijarević i kompletna medicinska služba, Olićeva rana na nozi odmah je bila sašivena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srećom da se radilo o rani na desnoj nozi koju uopće nisam osjećao. Ionako mi na utakmici nije mnogo trebala", našao je vremena za šalu Olić".

Ovako, sav izrezan od stakla koje se poput slapa sručilo na njega, sašivenog stopala, još je dobio blokadu i krenuo na travnjak, igrati protiv Kameruna! Da, baš za ne povjerovati. A rana je izgledala zaista strašno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju sam utakmicu, zahvaljujući našim liječnicima, odigrao bez bolova. Zaista im se zahvaljujem, napravili su čudo".

Ali prije nego što će hrvatski liječnici napraviti čudo, Olić je bio jako ljut i nervozan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem, bio sam ljut, čak i agresivan kad samo čuo da me moraju šivati. U tom trenutku sam podigao glas: “Doktori, šivanje ne dolazi u obzir, kako ću onda igrati?” To sam ih pitao. Međutim, uvjerili su me da je tako najbolje, ali ja sam kazao neka me zašiju, ali da ne dolazi u obzir da ne zaigram u tako važnoj utakmici. Ma, sjajno su reagirali naši liječnici, nisam ništa osjećao za vrijeme ogleda, bilo je dobro".

Hvala liječnicima, hvala Oliću što su usrećili naciju i da li nam razlog za optimizam uoči Meksika. Jer, izranjavani Olić zabio je prvi gol za pobjedu te otvorio sve ostale ventile Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi hrvatski junak protiv Kameruna nije želio da se fokus prebaci na njega, već na sve ostale reprezentativce koji su sudjelovali u velikoj pobjedi. Zaista, protiv Kameruna su svi odigrali na nivou.

"Bitna su ta tri boda koja smo osvojili. Za samopouzdanje pred Meksiko. Svi dečki su dobro odigrali, svi smo bili željni igre i golova. Sad se idemo odmoriti i vjerujem da ćemo biti pravi u odlučujućoj utakmici s Meksikom", kazao je Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo da su dečki iz Wolsburga odlučili utakmicu. Olić, Perišić, i još jedan bivši Vuk, Mandžukić.

"Je, zabijali su sadašnji Vukovi. Ali nemojte zaboraviti još jednog bivšeg Vuka koji ja zabio, Marija Mandžukića. Kamerun je pao od Wolfsburga i eks-Wolfsburga, ha-ha... Samo neka svi zabijamo, to nam treba, hoćemo to samopouzdanje za Meksiko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su Sportske priču o dva prijatelja, od kojem je stariji uzor mlađem, završili najavom sljedeće, ovog puta zaista odlučne utakmice nakon koje više nema povratka, one s Meksikom.

"Gledali smo ih na obje utakmice. Tehnički i tjelesno su moćni, bit će to prava utakmica. Nije me strah, mislim da smo mi čak bolji, ako budemo igrali kao protiv Kameruna, imamo šanse za pobjedu koja nam treba. Jest njima je dovoljan i bod, ali bolje da nama nije. Znate naš mentalitet. Da mi igramo na X, sigurno bismo izgubili. Ovako se nadam da će završiti pozitivno", zaključio je Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo