Oko sokolovo o namještaljci: 'Ja u životu nisam vidio tako nešto!'

Priču njemačkog tjednika Der Spiegela o navodnom namještanju utakmice Hrvatske i Kameruna na Svjetskom prvenstvu prokomentirao je za Sportski.net i Mateo Beusan.

30.6.2014.
10:58
VOYO logo

Der Spiegelu je priču o namještaljci par sati uoči utakmice dojavio Wilson Raj Perumal, jedan od najpoznatijih članova svjetske kladioničarske mafije, koji je više puta bio osuđivan zbog namještanja utakmica. Perumal je ustvrdio kako je čak sedam igrača Kameruna sudjelovalo u namještanju rekordne pobjede Hrvatske na Svjetskim prvenstvima, te kako je osim točnog rezultata, već prije susreta znao da će Kamerun u prvom poluvremenu ostati s igračem manje, što se i dogodilo u 40. minuti.

Sugerira li, po vama, ova priča da bi se utakmica trebala ponovno pogledati i neke situacije možda još jednom izanalizirati, primjerice, isključenje Alexa Songa? A čujte, sudac je učinio što je mogao na toj utakmici. Ako su se igrači između sebe dogovorili..., ne znam. Jeste li vi mogli vidjeti što sumnjivo, da nema sad ove priče od Spiegela? Jedino bi tu na prvu bio sumnjiv crveni karton Songa. A ja sam odmah iskomentirao da u životu nisam vidio gluplji crveni karton! Ja u svojoj karijeri nisam vidio tako nešto, da netko nekoga udari na onaj način. Jesam vidio udarac glavom, šakom, da pljuje, da ide brutalno, da ide džonom u prsa, džonom u međunožje, ali onakav udarac, ja to nisam vidio. Međutim, to sam i rekao odmah nakon utakmice, ne aludirajući na ovu priču, nego jednostavno nisam mogao shvatit' da čovjek može tako nešto napravit'. Još sam rekao da smo mi tu situaciju pratili od kornera, tražili je li tu bilo nekog provociranja, ali to nismo vidjeli. Znači, iznebuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

A u drugim važnim situacijama? Jeste li pri prvom gledanju imali osjećaj da se tu događa nešto čudno? A ono drugo, kod golova, kod akcija, ja osobno nisam vidio da je tu bilo nekakvog namještanja. Pazite, vi niste imali kazneni udarac ili neke gluposti da jedan igrač krene u jednu, a drugi u drugu stranu. Gol Perišića fenomenalan, protivnički igrač ga prati od centra, ne može ga stić', a sad jesu li se njihovi igrači borili koliko su mogli ili ne, pa tko će to procijenit', to je nemoguće. Ali sama činjenica da je krenula ta afera, to nije dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je Song prekršaj napravio upravo na način koji je u zadnje vrijeme podcrtan kao najstrože kažnjiv od strane sudaca... To je točno. Suci su dobili preporuku da posebno obrate pozornost kod udaraca laktom ako je upotreba kao oružje. Dakle, upotreba ruke, podlaktice i lakta u predjelu vrata i prsa tijekom igre, to se zove kao alat, da se ja otresem od suparnika, da se ogradim, i to se odmah kažnjava opomenom. Ali ono što je Song napravio je izvan svih okvira poimanja, to je bio divljački napad na Mandžukića. E sad, što će biti dalje, ne znam. Ali čim je to izašlo u javnost, nije ta priča bezazlena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo