TKO ŽELI U RUSIJU?

OGROMNA NAVALA NA ULAZNICE ZA SP: Europljani ‘sramežljivi’, najviše zahtjeva upućeno iz Argentine

U prvih 24 sata od početka drugog kruga prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji FIFA je zaprimila preko 1,3 milijuna zahtjeva, objavljeno je u srijedu na službenim stranicama svjetske krovne nogometne organizacije.

Nakon što su ždrijedbom određene skupine za SP u Rusiji prošli tjedan i nakon što je u utorak krenuo drugi krug prodaje ulaznica, navijači iz cijelog svijeta uputili su 1.318.109 zahtjeva za ulaznice. Drugi krug traje do 31. siječnja 2018.

HRVATSKI NAVIJAČI, POZOR: Od utorka se možete prijaviti za ulaznice za utakmice Vatrenih na SP-u

Iz inozemstva 34 posto zahtjeva

Ukoliko do tog datuma potražnja premaši broj ulaznica, FIFA će putem ždrijeba (metodom slučajnog odabira) odabrati prijavljene kandidate koji će imati pravo na kupnju ulaznica. Redoslijed prijava za kupnju ulaznica neće imati utjecaj na određivanje prava na kupnju, podsjeća FIFA, tako da je svejedno je li zahtjev za ulaznicom podnesen na početku, u sredini ili na samom kraju vremena određenog za prijavu.

Trenutačno, najviše zahtjeva za ulaznicama dolazi iz Rusije, dok iz inozemstva dolazi 34 posto zahtjeva. Navijači iz Argentine, Perua, Meksika, SAD-a, Kolumbije, Brazila, Maroka, Egipta, Kine i Poljske su do sada podnijeli najviše zahtjeva.

Cijene od 105 dolara

FIFA je izvijestila da je u prvom krugu prodaje ulaznica, koji je završio u studenom, prodano 742.760 ulaznica. I tada je najviše zahtjeva dolazilo iz Rusije, a pojačanja potražnja bila je i iz SAD-a, Brazila, Njemačke i Kine.

Cijene za strane kupce ulaznica za SP, koje će se održavati u jedanaest ruskih gradova, kreću od 105 američkih dolara, dok je za Ruse početna cijena 22 dolara pa nadalje.

Povratak na Net.hr