Sramota za Hrvatsku: 'Ovom rečenicom Kovač je pljunuo na sve, od pokojnog Kužea...'

Sve se jače raspiruje javna polemika na relaciji izbornika Nike Kovača i prozvanih igrača/trenera koja sada već itekako sramoti imidž hrvatske nogometne reprezentacije.

8.7.2014.
8:37
VOYO logo

A evo i zbog čega.

"Nema nikakvog misterija u pogledu Vukojevića. Kazao sam već ranije da me svojim igrama, odnosno radom na treningu, što mi je važno, nije uvjerio da može odraditi ono što od njega očekujem. To je moja tehnička ocjena i posljedični izbor. Žao mi je što je tako gnjevan, iako je činjenica da Ognjen nije bio standardan ni kod Bilića ni kod Štimca, a ni u klubu. Pa nije valjda do mene što mu se to događalo. Što se tiče svih ovih koji sada govore i pišu da je on bio u momčadi protiv Brazila, ne bismo dobili dva gola kroz sredinu terena, to je zlonamjerno. Prvi je gol pao jer su se tri naša igrača u vezi sudarila i nespretno omogućila odbijanac Oscaru da proslijedi loptu Neymaru. Treći je gol posljedica čistog prekršaja nad Rakitićem. Mogao bih ja onda u tom stilu reći, da je sudac isključio Neymara kad je udario laktom Modrića, ne bi postigao dva gola i mi ne bismo izgubili...", izjavio je Niko Kovač u razgovoru za Sportske novosti i tako, uz onaj trenerski, javno otvorio polemiku na još jednom frontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dan poslije ove izjave Vukojević mu je odgovorio u našem najtiražnijem sportskom dnevniku.

"Izborniče, ne želim se spuštati na vašu razinu komunikacije. Želim vam svu sreću u radu s reprezentacijom i da jednoga dana postanete veliki trener", poručio mu je Ogi kojega je najviše zaboljela Kovačeva rečenica kako je 'Vukojević taktički neuredan igrač'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovom rečenicom je Kovač pljunuo na sve trenere koje su me vodili. Od pokojnog Kužea do Ivankovića i Solde u Dinamu. Potom se dotaknuo i trenera u Kijevu kao što su Blohin, Semin, Gazajev i Rebrov. Dotaknuo se i Slavena Bilića te Igora Štimca. Uostalom, pljunuo je i na samoga sebe. Ako sam taktički neuredan, zašto me onda uopće vodio na SP? Zašto nije odveo Ademija i time mu dao nadu da će igrati za Hrvatsku, a ne za Makedoniju", zapitao se s Vukojević i zaključio.

"Htio sam otići gospodski i na najpošteniji način. Ako je nekome problem to što sam rekao svoje mišljenje, onda mu ne mogu pomoći. Koliko je meni poznato, u Hrvatskoj od 1990. na vlada demokracija i valjda imam pravo na mišljenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo