ŠTETA

ODVEO IH JE NA EURO I NAPRAVIO ČUDO, A SADA ODLAZI ZBOG KORONE: Jedan od najdugovječnijih izbornika dao otkaz

Na izborničkoj dužnosti proveo osam godina i bio jedan od najdugovječnijih aktualnih izbornika na europskom tlu

Michael O’Neill je u srijedu službeno odstupio s dužnosti izbornika nogometne reprezentacije Sjeverne Irske, a trebao ju je još voditi u dodatnim kvalifikacijama za EURO protiv Bosne i Hercegovine, koje su zbog širenja koronavirusa odgođene za listopad.

O’Neill je na izborničkoj dužnosti proveo osam godina i bio jedan od najdugovječnijih aktualnih izbornika na europskom tlu, uz Joachima Loewa (Njemačka), Kolda (Andora) i Luca Holtza (Luksemburg). Od studenoga prošle godine kombinirao je izborničku ulogu s ulogom trenera engleskog drugoligaša Stoke Cityja.

Profimedia

‘Želio sam ih voditi protiv BiH’

“Nakon što sam dobro razmislio i razgovarao s čelnicima Irskog nogometnog saveza, vjerujem da je najpoštenije i pravo vrijeme da odstupim. Želio sam voditi Sjevernu Irsku u kvalifikacijama za EURO protiv Bosne i Hercegovine i veselio se prilici da se još jednom kvalificiramo za veliki turnir, ali u sadašnjoj situaciji to više nije moguće”, izjavio je putem priopćenja Michael O’Neill te dodao:

“Važno je da momčad ostavljamo u najboljoj formi, ne samo kako bi imala najbolje moguće izglede kvalificirati se na EURO već i da novi izbornik može imati dovoljno vremena kako bi nastavio nadogradnju na uspjehe koje smo imali tijekom mog osmogodišnjeg razdoblja.”

Pod O’Neillovim vodstvom Sjeverna Irska je prije četiri godine u Francuskoj prvi put zaigrala na Europskom prvenstvu i probila se do osmine finala kroz skupinu u kojoj su bile Njemačka, Poljska i Ukrajina. Irci su u osmini finala poraženi od Walesa (0-1).

Najozbiljniji kandidati za O’Neillova nasljednika su izbornik mlade reprezentacije (do 21 godine) Ian Baraclough, koji mu je trebao asistirati u utakmicama dodatnih kvalifikacija, te aktualni trener škotskog Motherwella Stephen Robinson, koji je bio O’Neillov pomoćnik na EURU 2016.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr