Oduševio je legendarnog Vatrenog: 'On je hrvatski Inzaghi!'

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Dario Šimić dao je intervju za portal milannews.it neposredno uoči velikog gradskog derbija koji će u nedjelju biti odigran u sklopu 12.

18.11.2014.
12:37
VOYO logo

Nije ni čudo da talijanske mediji kontaktiraju Šimića uoči velikog derbija "della Madonnina", budući je branio boje Milana između 2002. i 2008. godine i itekako je dobro upoznat sa atmosferom koja vlada.

"To je uvijek bila posebna utakmica. Pritisak navijača i atmosfera je u mnogim slučajevima utjecala na prikazano na terenu. Najvažnije je bilo pobijediti, makar i s 1:0, a loša igra nije bila važna. Najvažnija je bila pobjeda", rekao je Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je Šimić i za usporedbu klubova kroz trenere, Pippa Inzaghija i Roberta Mancinija. Posebno je lijepe riječi imao za bivšeg suigrača Inzaghija.

"Inzaghi je uvijek želio ovo raditi. Dok smo bili suigrači impresivno je bilo njegovo poznavanje suparničkih igrača. Poznavao ih je sve, od Serie A do Serie D. On je živio i dalje živi za nogomet 1000% i njegov je entuzijazam lud. To se i vidi. Može odigrati razliku čak i sada s klupe, kao i dok je bio na terenu. Inter je dolaskom Mancinija napravio veliki korak naprijed i on će im pomoći u budućnosti. Njih dvojica su posve različiti i imaju različite pripreme za utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/1TRdNubaXn0

Upitan je Šimić i za mišljenje o hrvatskom reprezentativcu Andreju Kramariću, napadaču Rijeke za kojim su oko bacila oba milanska velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ubojit je u kaznenom prostoru i samo mu treba dati loptu. On je hrvatski Inzaghi. Kao i Pippo, ne dopušta protivnicima pogreške i ako oni pogriješe, on će ih kazniti. Ima impresivan prosjek postignutih golova i iako nema impresivnu fizičku konstituciju uvijek uspijeva stvoriti razliku."

Na kraju je Šimić dao i svoju prognozu za nedjeljni derbi koji Milan dočekuje sa sedmog, a Inter s tek devetog mjesta na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milan. Nadam se da mogu pobijediti jer im je to važna utakmica za moral i za renking", zaključio je igrač koji je u dresu Vatrenih skupio okruglih sto nastupa.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo