NAPAO POLICAJCA

ODOBRENA MU RADNA DOZVOLA: Problematični nogometaš PSG-a može u Tottenham

Desnom bočnom igraču reprezentacije Obale Bjelokosti i francuskog prvoligaša PSG-a, 24-godišnjem Sergeu Aurieru, odobrena je radna dozvola, čime mu je omogućen prijelaz u Tottenham, objavili su u srijedu britanski mediji.

Problem oko dobivanja britanske radne dozvole pojavio se zbog sudskog procesa u kojem je, na prvostupanjskom sudu, Aurier osuđen na dvije godine moguće zatvorske kazne, jer je proglašen krivim za napad na policajca u incidentu koji se dogodio u svibnju prošle godine pred jednim noćnim klubom u Parizu. Aurier se žalio na presudu, a u slučajevima sličnim njegovom sudska je praksa da se zatvorska kazna zamijenjuje društveno korisnim radom.

ČISTKA U BARCELONI: Valverde se rješava škarta, traži da klub ekspresno proda petoricu igrača

Aurier je u Velikoj Britaniji već imao problema, zbog ovog sudskog procesa. Naime, britanske su mu vlasti onemogućile ulazak na britansko tlo, kada je prošle sezone PSG gostovao u Londonu kod Arsenala, u okviru natjecanja u Ligi prvaka.


Tottenham je odlučio dovesti Auriera nakon što su pustili engleskog reprezentativca Kyle Walkera u Manchester City za odštetu od 54 milijuna eura. Bjelokošćanin je prirodna zamjena za Walkera, a Spursi su pristali platiti 25 milijuna eura odštete za njegov angažman.

Ipak, Tottenham nije jedini klub koji je pokazao interes za njegove usluge, a rado bi ga u svojoj momčadi vidio i menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr