ODLAZAK VELIKOG GAZDE / Bivši talijanski premijer zaradio bogatstvo na slavnom klubu

Prema napisima talijanskih medija, čini se kako je bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi ipak odlučio prodati slavni nogometni klub Milan kineskim investitorima.

2.4.2015.
15:22
VOYO logo

AskaNews tako navodi da je Berlusconi na privatnom sastanku rekao kako je "75-postotna prodaja Milana gotova stvar", kao i da će se posao zgotoviti u sljedećih nekoliko mjeseci.

Cijeli posao trebao bi biti vrijedan oko 1 milijarde eura, s time da će Berlusconijeva kćer Barbara zadržati svoju direktorsku poziciju unutar kluba. Da li će i Adriano Galliani, uz Berlusconi drugi glavi Milanov operativac, zadržati svoju poziciju, zasad nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AskaNews također navodi kako kineska vlada igra veliku ulogu u cijelom poslu, kako bi promovirala nogomet u zemlji. Milan je jedan od najpoplarnijih nogometnih klubova u Italiji, pa bi preuzimanje slavnog kluba sa San Sira svakako bio velik korak naprijed u podizanju popularnosti nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Football Italia prenosi kako bi se kineski investitori u sljedeća 24 sata ponovno trebali sastati s Berlusonijem u njegovoj rezidenciji u Arcoreu, otprilike 20 kilometara sjeveroistočno od Milana.

Berlusoni je Milanov vlasnik od 1986. godine. U njegovom predsjedničkom mandatu Rossoneri su, između ostaloga, osvojili osam naslova talijanskog prvaka i pet naslova u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo