VELIKAN

ODLAZAK REKORDERA: Najbolji strijelac svjetskih prvenstava i njemački rekorder oprostio se od igračke karijere

Legenda njemačkog i svjetskog nogometa Miroslav Klose (38) proglasio je kraj igračke karijere te se okreće trenerskom zanatu kao dio postave koja okružuje izbornika njemačke nogometne reprezentacije Joachima Löwa.

Igrač od čijih je golova Elf živio, a postigao je rekordni 71 za izabranu vrstu, svoju je reprezentativnu karijeru okončao pobjedom u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine. Najbolji strijelac svjetskih prvenstava (šesnaest golova) u dresu reprezentacije osvojio je svjetsko zlato, srebro (2002.) i dvije bronce (2006., 2010.), dok se medaljama s europskih kitio dvaput. Srebro je oko vrata stavio 2008., a broncu 2012. godine.

Do kraja prošle sezone nosio je dres rimskog Lazija.

“Najveće igračke trenutke doživio sam s reprezentacijom i zato sam oduševljen što se vraćam pod okrilje Njemačkog nogometnog saveza. Posljednjih sam mjeseci intenzivno razmišljao o nastavku igračke karijere, ali i novim izazovima, posebice o trenerskom pozivu. Zahvalan sam na pruženoj prilici”, izjavio je Klose kojeg je Löw dočekao raširenih ruku:

“Na njega sam se uvijek mogao osloniti i zato sam posebno radostan što postaje dio našeg tima. On je uzor kao čovjek i sportaš i znam da ćemo i mi profitirati od njegova prisustva sada kao što smo i kad je bio igrač.”

Povratak na Net.hr