NEVJEROJATNO

ODGLUMIO POVREDU DA POBJEGNE POLICIJI: Glumljenje na travnjaku nikad nije imalo čudniji razlog

Enner Valencia, napadač kojeg je Slaven Bilić iz West Hama proslijedio Evertonu, poslužio se nesvakidašnjim trikom kako bi napustio travnjak prije vremena, a sve da izbjegne policiju koja je čekala da završi susret.

Riječ je o utakmici između Ekvadora i Čilea koja je igrana u sklopu južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a u kojima je Valencia, asistent prvog gola u 3-0 pobjedi, imao većih problema od onih koje su mu zadavali čileanski nogometaši, tvrdi nogometni portal 101greatgoals.com.

Već se tijekom tjedna pisalo da je ekvadorska policija pokušala privesti Valenciju zbog neisplate alimentacije, međutim napadač je izbjegao odlazak u stanicu uslijed neispoštovanog protokola što mu je omogućilo izbjegavanje privođenja. Usput, navodno je riječ o neisplaćenih 17,000 američkih dolara alimentacije za petogodišnju kćer.

Kako bilo, deset minuta prije kraja utakmice, koju su uz rub terena po službenoj dužnosti njegova privođenja pratile policijske snage, Valencia se odjednom srušio na travnjak s kojeg je, na nosilima, i odvezen. Policija se pritom svojski trudila trkom dostići vozilo na kojem je Valencia bio, no tek nakon što se, javljaju mediji, ostatak ekvadorske momčadi svađao s policijom kako bi se njihovom suigraču omogućio odlazak u relativnu sigurnost od snaga provođenja reda.

Potom je trenersko osoblje reprezentacije uvjerilo policiju da će se Valencia s ostatkom izabrane vrste vratiti u hotel, samo da bi koji sat kasnije nogometašev odvjetnik uspio uvjeriti suca da se poništi nalog za njegovim privođenjem…

Povratak na Net.hr