Odbijenica samo takva: Sukeru stigla samarcina iz Splita

Splitski gradonacelnik Ivo Baldasar odbio je poziv predsjednika Hrvatskog nogoemtnog saveza (HNS) Davora Sukera da 11.

2.3.2015.
19:07
VOYO logo

"Ni ja osobno niti predstavnici Grada Splita nece doci na razgovor u HNS", navodi se u pismu kojeg je Baldasar u ponedjeljak poslao Sukeru.

Kako se saznaje u splitskoj Gradskoj upravi, poziv na ovaj sastanak, osim predstavnicima Grada Splita poslan je jos i dionicarima HNK Hajduk Jaki Andabaku, Ivanu Rimcu i Vodovodu, te predsjednici Nadzornog odbora Hajduka Branki Ramljak. U pozivu ih se, kako se doznaje u splitskoj Gradskoj upravi, poziva kao "vecinske vlasnike" Hajduka kako bi se raspravljalo o aktualnim izazovima u hrvatskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baladasar u svojem pismu istice "krupnu gresku u samom uvodu dopisa" u kojem se spominju vecinski vlasnici Hajduka.

"Grad Split je jedini vecinski vlasnik HNK Hajduk s.d.d. kao trgovackog drustva u kojem ne moze postojati vise vecinskih vlasnika jer to nije moguce", porucio je Baldasar u ponedjeljak u pismu Sukeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Split kao vecinski vlasnik Hajduka, nastavlja Baldasar, zeli i inzistira da se trenutno stanje u hrvatskom nogometu poboljsa i normalizira, a "prvenstveno sto se tice odnosa krovne nogometne organizacije HNS-a prema vlasnistvu Grada Splita, a to je kao sto znate HNK Hajduk".

"Takoder izuzetno smo iznenadeni sastavom osoba koje ste pozvali na navedeni sastanak jer po nama u rjesavanju nagomilanih problema trebaju zajedno sudjelovati HNS i Hajduk, a ne vecinski dionicar kluba i ostali dionicari kluba od kojih ste, nazalost, na sastanak pozvali samo neke od vecih dionicara, a ostale u potpunosti zanemarili", istaknuo je Baldasar u pismu Sukeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldasar navodi kako je Grad Split u vise navrata pozivao Sukera i predstavnike HNS-a na razgovore u Split u tijeku neuspjele kampanje za EURO 2020.

"Na te pozive ste se visestruko oglusili", dodaje Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Baldasarovom tumacenju trenutni problemi u hrvatskom nogometu, koji su eskalirali u proteklih godinu nada "vec su odavno mogli biti rijeseni, da ste se Vi udostojili doci u nas grad i razgovarati s nama i sa predstavnicima Hajduka".

"Jedno je sigurno, a to je, da su se neka pitanja rijesila kada je to trebalo danas hrvatski nogomet ne bi bio u stanju u kakvom je, pri tom ne misleci na reprezentaciju i njene uspjehe koji nas sve vesele", istaknuo je Baldasar, objasnjavajuci razloge zbog kojih on kao gradonacelnik niti itko od predstavnika Grada Splita nece doci na sastanak 11. ozujka u HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldasar smatra da HNS kao krovna organizacija hrvatskog nogometa mora razgovarati iskljucivo sa HNK Hajdukom i udovoljiti realnim i transparentnim zahtjevima koje je HNK Hajduk odavno artikulirao.

"Mi cemo kao vecinski vlasnik kluba promatrati razvoj situacije i u svakom trenutku biti spremni zastiti vlasnistvo grada i gradana Splita", zakljucuje Baldasar u svojem pismu Sukeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo