OD BARCELONE DO MANCHESTERA: / Koji klubovi najviše vjeruju igračima iz svojih akademija?

Image
Foto: AFP

Europski klubovi koji su ostali u Ligi prvaka razlikuju se u svojem pristupu prilikom davanja šansi svojim mladim igračima

11.2.2019.
16:26
AFP
VOYO logo

Nakon zimske stanke pred nama je nastavak natjecanja u nogometnoj Ligi prvaka. Sutra će se odigrati prve dvije utakmice osmine finala elitnog europskog klupskog natjecanja, a snage će odmjeriti Roma i Porto te Manchester United i PSG.

Liga prvaka će nam tako na TV ekrane vratiti najbolje igrače i najveće zvijezde velikih europskih klubova. Ali, kakva je situacijama s mladim igračima i koliko šansi produktima svojih akademija daju preostali sudionici osmine finala?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona i Ajax najviše vjeruju svojim akademijama

Nimalo iznenađujuće, dva kluba koja su u dosadašnjem tijeku natjecanja dala šansu najvećem broju igrača iz akademije su Barcelona i Ajax. Katalonci su zaigrali sa osmoricom, dok su Nizozemci dali priliku šestorici svojih igrača.

Nakon toga, redom, slijede: Real Madrid (5), Manchester United, PSG, Borussia Dortmund, Lyon, Atletico Madrid i Bayern (svi sa po četiri), Roma, Porto i Tottenham (3), Schalke 04 (2) te, u konačnici, Liverpool, Manchester City i Juventus (samo jedan).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo