PORUKA HNS-U

‘OBJERUČKE ĆU PRIHVATITI KLUPU VATRENIH’: Trofejni hrvatski trener spreman je sjesti na Čačićevo mjesto i odraditi posao

Hrvatska nogometna reprezentacija vodeća je u svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo, no malo će koji zaljubljenik u dres i igru Vatrenih reći da su igre koji skupocjeni igrači pod vodstvom Ante Čačića pružaju zalog da će ondje na kraju ciklusa i ostati.

Direktan plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine u rukama je Čačićevih igrača, međutim, javnost sve češće okreće palac prema dolje razočarana igrama momčadi i izbornikovim rješenjima. A dok ima i onih koji smatraju da Čačića ne treba kriviti i da krivnju treba potražiti u Hrvatskom nogometnom savezu, što smatra Igor Štimac, ima i onih koji s nestrpljenjem očekuju potez krovne organizacije hrvatskog nogometa i nadaju se da će do smjene doći.

ŠTIMAC ČUVA LEĐA ČAČIĆU: ‘Recite mi jedan razlog za njegovu smjenu. Nije on pravi krivac, već…’

Dođe li, jedan je hrvatski trener spreman prihvatiti se posla.

“Ovako, mi smo na ljestvici još uvijek prvi, sve je u našim rukama, sami određujemo našu sudbinu. Činjenica jest da smo mogli ranije riješiti svoj status s obzirom kakve igrače imamo u kadru. Dakle, vjerujem da ćemo se plasirati u Rusiju, kvalitetom to zaslužujemo. Ne bih htio biti negativan, ne bih htio omalovažavati, iako je to u Hrvatskoj postalo moderno, želim biti pozitivan i dati svima u reprezentaciji podršku. U nogometu se dogodi da kiksaš, lako je nama s distance lamentirati o tome, treba biti unutra…”, za Sportske novosti kaže Zlatko Dalić, ali i dodaje:

UDARAC KOJI BI ŠUKER I DRUŠTVO OSJETILI: Propusti li Čačić izboriti Svjetsko prvenstvo blagajna HNS propustit će primiti silne milijune

“U svojoj sam karijeri puno napravio, imam pet trofeja, finale i polufinale azijske Lige prvaka. Meni je čast što se spominjem kao kandidat za izbornika. Ako dođe poziv ja ću ga, naravno, objeručke prihvatiti, ali to nije na meni.”

Povratak na Net.hr