Uzburkali duhove

OBJAVA ISPUNJENA MRŽNJOM: Nakon pritiska policije i medija, Torcida je izmijenila svoj post na Facebooku

Navijači Hajduka jučer su na neprimjeren način, objavom na Facebooku koja je bila ispunjena mržnjom, najavili današnju prvu polufinalnu utakmicu Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama na Poljudu, koja počinje u 17 i 30.

Navijači Hajduka na svom službenom Facebook profilu u proglasu prije utakmice poručili su da Dinamo zaslužuje samo mržnju, a da se igrače zagrebačkog kluba “mora slomiti”.

“Sutra nam dolaze “gospoda iz Zagreba” koja znaju glumiti mangupe u HNL-u. Zato u Europi cvile kao obične pičkice kad ih suci kradu, kad im igrači na dopingu padaju i kad im juniore uhvate u kršenju pravila. Upravo zbog svog licemjerja i bahatosti sa tribina zaslužuju samo mržnju! Našim igračima samo jedna poruka, podrška neće izostati, Torcida će biti uz vas. Utakmicu izgubiti možete, ali ih onda morate SLOMITI. Svi na Poljud! MRZIM DINAMO!!”, skandalozna je poruka Torcide koju su prenijeli svi mediji u Hrvatskoj i koja je podigla dosta prašine jer zaista poziva na mržnju i nije primjerena. Uz ovu objavu, stavljen je i video klip Torcidinog navijanja s jedne od prijašnjih utakmica “Mrzim Dinamo, srpsko ime to”.

Torcida: ‘Ovo nije službeni stav grupe’

Index piše kako je splitska policija javila spomenutom portalu kako je upozorila vođe Hajdukovih navijača da sporna objava na Facebooku, u slučaju incidenata, može biti prepoznata kao poticaj za napad na čelnike Dinama. Također, policija je naglasila navijačima da poruke mržnje nisu prihvatljive. Na upozorenje iz policije Torcida je odgovorila da objava nije službeni stav grupe te da kroz mjesec dana dižu novi profil.

U prepravci su bitno ublažili ton, odnosno napisali novi status. Pa je tako na Facebooku osvanula izmijenjena poruka iz koje je izbačena mržnja i onaj dio o lomljenju. Ona sad ovako izgleda:

“Sutra nam dolaze “gospoda iz Zagreba” koja znaju glumiti mangupe u HNL-u. Zato u Europi cvile kao obične pi*kice kad ih suci kradu, kad im igrači na dopingu padaju i kad im juniore uhvate u kršenju pravila. Licemjerstvo i bahatost na najvećoj mogućoj razini. Našim igračima samo jedna poruka, podrška neće izostati, Torcida će biti uz vas. Utakmicu izgubiti možete, ali morate poginit za dres koji nosite!!! Svi na Poljud! – poruka je koja sad stoji na profilu Torcide.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr