NOVOPEČENI DINAMOVCI UOČI NOVOG SPEKTAKLA NA ŠALATI: / 'Iskreno, kad se sjetim te atmosfere, naježim se'

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

Malonogometni klub Futsal Dinamo se za novu sezonu pojačao s dva reprezentativca Hrvatske.

7.9.2016.
14:24
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

Riječ je o Vedranu Matoševiću i Kristijanu Grbeši. Grbeša je standardni hrvatski reprezentativac, igra na poziciji lijevog krila, a u oko upada podatak da je tri godine u nizu osvojio naslov prvaka države. Nakon naslova s Alumnusom 2014., zadnje dvije sezone slavio je s Nacionalom iz čijih redova dolazi u Futsal Dinamo, klub kojeg su osnovali Bad Blue Boysi zajedno s futsal zaljubljenicima i koji djeluje po načelu jedan član - jedan glas.

'Nije se uspio dogovoriti s Nacionalom'

"Prošle godine sam bio u Nacionalu i na kraju se nismo uspjeli dogovoriti za novu sezonu. Imao sam neke ponude za van ali sam se odlučio za Futsal Dinamo jer je to najzdraviji projekt za mene. Tako sam se nakon godinu i pol provedenih u Nacionalu, odlučio za odlazak", kazao nam je Grbeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

PRISTALI NA UVJETE: Klubovi će se sastati s HNS-om

I sad je u Dinamu...

'Kad si igrač Dinama onda imaš veliku odgovornost'

"Dinamo nije postavio nikakve ciljeve ispred mene. Naravno, kad si igrač Dinama stvar je takva da imaš veliku odgovornost prema navijačima kojih ima stvarno puno, kao i prema klubu. Svi mi dobro znamo što znači igrati za Dinamo. Ne treba to posebno napominjati. To je jedna velika čast".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika je čast i igrati pred Bad Blue Boysima koji su najveća snaga ovog kluba...

'Znam što Boysi znače za ovaj klub'

"Naravno da je futsal Dinamo jedini klub koji ima ovakvu vojsku navijača iza sebe. Užitak je igrati pred takvom publikom i tome se veselim. To nam može biti stvarno velika prednost. S takvim navijačima jedino može stremiti prema naprijed. Igrao sam u dresu Nacionala protiv Dinama i znam što Boysi znače za ovaj klub".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

STIGAO JE ODGOVOR: Bandić će ispuniti obećanje, Futsal Dinamo će dobiti dvojku Doma sportova

U petak ga čeka otvaranje sezone, revijalna utakmica na Šalati na kojoj će Futsal Dinamo od 18 sati odigrati utakmicu protiv grčkog Doukasa na još jednom spektaklu koji iščekuje čitav Zagreb. Prve dvije Šalate su protekle u sjajnoj atmosferi. Očekuje se kako će i u petak vladati ludnica. Ona pozitivna, naravno...

"Nisam bio još na Šalati. To je jedan lijepi događaj za Dinamo i svaki klub bi trebao barem jednom godišnje igrati jednu takvu utakmicu. Sigurno joj se jako veselim i jedva čekam istrčati pred prepunu Šalatu", daje do znanja Grbeša koji ima cilj u dresu Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dinamo može puno ove sezone'

GUŽVA U KUTIJI: Umjesto na Maksimiru, BBB rođendan proslavili u dvorani

"Kad sam došao u klub, odlučio sam osvojiti naslov. Dinamo je i prošle sezone imao sjajnu momčad, a ove sezone ima, po meni, još jaču. Opako se pojačao. Ne bih dolazio u Futsal Dinamo da mislim kako ne možemo osvojiti naslov. U kojem god klubu da igram, želim osvojiti naslov prvaka, pa isto najavljujem i s Dinamom. Nacional je favorit, pojačali su se s jakim igračima, kao i Novo Vrijeme dok će se Split u novoj sezoni više osloniti na mlađe snage. Unatoč svemu, od Futsal Dinama se s punim pravom može očekivati napad na naslov prvaka države".

Image
Foto: PIXSELL, Goran Jakus
Image
Foto: PIXSELL, Goran Jakus

'Matošević je jedan od najboljih, a Prgomet će biti iznenađenje'

Futsal Dinamo se ove sezone pojačao s ukupno tri kvalitetna igrača. Uz spomenute Grbešu i Matoševića, u klub je došao i Mihovil Prgomet. O njima dvojici Grbeša ima samo riječi hvale...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Matošević je jedan od najboljih igrača Hrvatske, o njemu se ne treba trošiti riječi. Prgomet će biti iznenađenje sezone i u Dinamu će doživjeti pravu afirmaciju. Ma možemo mi daleko ove sezone. Samo moramo biti pravi, igrati k'o jedan i uspjeh ne bi trebao izostati".

FUTSAL DINAMO DAJE DO ZNANJA: ‘HNS nas želi ugasiti’

Kad je Vedran Matošević čuo kako ga je Kristijan nahvalio, samo je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Uspinjače i Alumnusa preko Luparensea

"Hahaha, pa hvala mu puno na lijepim riječima. Ali ajmo mi prvo pričekati da započne sezone pa da vidimo što ja stvarno mogu".

MOŽDA I DOGODI SE ČUDO: Splićani se iskreno poklonili dinamovcu kao nikad prije

Vedran Matošević rodio se 27. kolovoza 1990. u Travniku, a s profesionalnom futsal karijerom započeo je u zagrebačkoj Uspinjači. Popularni “Veki” 2012. prelazi u Alumnus, gdje se nalazila “kolonija” današnjih dinamovaca s kojima je dvije godine kasnije osvojio naslov prvaka Hrvatske. Odlične igre pod vodstvom trenera Miće Martića omogućile su mu transfer u tadašnjeg prvaka Italije, Luparense.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Odlazak iz Luparensea u PesaroFanu

No nažalost, u vrlo jakoj konkurenciji prvaka, Matošević nije imao minutažu kakvu je želio i na polusezoni je prešao na posudbu u redove talijanskog drugoligaša PesaroFana u kojem se zadržao do kraja sezone. U prošlom prvenstvu, u kojem je s Nacionalom osvojio svoj drugi naslov prvaka države, Matošević je bio najbolji strijelac doigravanja sa šest pogodaka.

Matošević je standardni hrvatski reprezentativac. Za "mini Vatrene" debitirao je 12. veljače 2009. u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske (2:2). U 31 nastup za Hrvatsku upisao je 5 pogodaka. No, iako se radi o kvalitetnom igraču, Nacional je predugo čekao s dogovorom i, kako Matošević ističe, nije bio korektan i potpisao je za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dinamo je pravi klub za mene, Nacional nije'

"Nisam htio čekati više čekati. Na odlazak iz Nacionala sam se odlučio prvenstveno zbog neispoštovanih dogovora uprave Nacionala za prošlu sezonu, što je uveliko otežalo mogućnost nove suradnje i moju želju za ostankom u istoimenom klubu. A Dinamo se pokazao korektnim i zato je pravi klub za mene. Mislim da s ovom momčadi možemo jako puno u ovoj sezoni. Ne, ne želim reći da je Dinamo favorit. Mislim da je najveći favorit Nacional, ali Dinamo je momčad koja svakom može pomrsiti račune", ističe Matošević.

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

ZA DINAMO POTPISAO ČOVJEK KOJEM SE SVI KLANJAJU ZBOG ČUDESNOG POGOTKA: Ovako nešto ne viđamo često

Jedan od razloga njegovog dolaska u Dinamo su i Bad Blue Boysi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma to je stvarno čudesno. Da Futsal Dinamo na svakoj utakmici ima od 1000 do 2000 navijača koji su njihov, u malom nogometu 6 igrač, a u velikom dvanaesti. Sad kad sam sve više u klubu, tek sad sam svjestan što navijači znače za ovaj klub i kakva euforija vlada oko njega. Da, nema sumnje, velika je odgovornost biti igrač Dinama. Baš zbog navijača".

Svoj debi pred Dinamovim navijačima Matošević će imati na Šalati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, prva dva puta nisam bio na Šalati. Ali sam vidio na You Tubeu kako je to izgledalo. Iskreno, evo sad kad pričam o tome naježim se. To je strašna atmosfera. Jako mi je drago što ću biti dio toga", završio je Matošević.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo