Trener Barcelone kaže da Rakitić, kao ni Messi, nije 100 posto spreman za El Clasico

Enrique smatra da subotnji derbi neće biti odlučujući za naslov

FOTO: AFP

Trener Barcelone Luis Enrique u petak je, dan prije dvoboja s najvećim rivalom Real Madridom, održao konferenciju za medije na kojoj je prokomentirao i zdravstveno stanje hrvatskog reprezentativca Ivana Raktića te svoje najveće zvijezde Lionela Messija, čiji su nastupi u El Clasicu upitni zbog ozljeda. Španjolski strateg rekao je da su mu obojica na raspolaganju, ali da nisu u potpunosti spremni.

Okupljene novinare najviše je zanimalo zdravstveno stanje Messija, Barcine najveće zvijezde. “Naravno da bih više volio da zaigra, ali važnije od toga hoće li ili neće igrati je to da je na raspolaganju, a isto se odnosi i za Rakitića”, rekao je Enrique.

Primjer prošle sezone

Potpuni oporavak od ozljede, smatra Enrique, zahtjeva više vremena. “Nije logično da budu 100 posto spremni”, kazao je.

Luis Enrique
Luis Enrique AFP

Trener Barcelone rekao je da sutrašnji dvoboj s Realom neće biti odlučujući u borbi za naslov, navodeći primjer prošle godine kada je Barca izgubila madridski El Clasico, a na kraju bila prvak. No svejedno će učiniti sve da njegova momčad pobijedi.

“Ne postoji ništa što motivira igrače više od El Clasica. Igrat ćemo protiv snažnog Real Madrida i moramo biti na visokoj razini”, završio je trener Barcelone.